GUVERNUL A DECIS SOARTA MOTORINEI OFERITĂ DE ROMÂNIA. Ce presupune Regulamentul și care sunt cerințele pentru a beneficia de ajutor

11 mar 2021

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi Regulamentul privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern acordat de către România, destinat suportului agricultorilor afectați de seceta din anul 2020.
 
Documentul vizat reglementează procesul de acordare a ajutorului acordat de Guvernul României pentru compensația parțială a pierderilor suportate de producătorii agricoli în urma secetei hidrologice înregistrate la culturile de primăvară (porumb, floarea-soarelui, mazăre, sfeclă de zahăr, soia, sorg, fasole, năut, lucernă, mălai, in, muștar și tutun).
 
„Regulamentul prevede modalitatea de colectare și consolidare a informației, calcularea cuantumului de motorină și aprobarea listei beneficiarilor. Activitatea va fi realizată de AIPA. Ajutorul se acordă pentru acoperirea parțială a cheltuielilor suportate de producătorii agricoli la întreținerea semănăturilor de toamnă și pentru realizarea lucrărilor de primăvară. Potențialii beneficiarii urmează să prezinte actele de constatare”, a menționat ministrul Agriculturii, Ion Perju, în cadrul ședinței de Guvern.
 
Ministrul a mai adăugat că solicitanții trebuie să demonstreze deținerea sau faptul prelucrării suprafețelor de teren însămânțate cu culturi de fitotehnie pentru recolta anului 2020. De asemenea, actele de constatare prezentate trebuie să conțină date veridice și să fie întocmite în termenul stabilit de prevederile prezentului Regulament.
 
Cererile de solicitare a ajutorului, împreună cu documentele în original, vor fi depuse de către solicitant la subdiviziunile teritoriale ale AIPA din raza teritorială în care își desfășoară activitatea solicitantul.
 
Amintim că lipsa de precipitații în perioada de primăvară – vară a generat pagube enorme pentru fermieri. Au fost compromise semănăturile de primăvară-vară, în proporție de 40% în regiunea de nord, până la 100% în regiunea de centru și sud a țării. Din cele 1 mil de ha de semănături, conform datelor Biroului Național de Statistică, circa 550 mii ha au fost afectate în proporție de 60% și mai mult.
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

ȘI DEȘEURILE POT FI PROFITABILE. La o fermă din Fălești, bălegarul este transformat în îngrășământ organic

20 mai 2022

IRIGARE CU ÎNCĂLCARE. Începutul sezonului de irigare a culturilor agricole nu s-a lăsat fără abateri

20 mai 2022

SOIURILE DE NUCI TIMPURII PROMIT RECOLTĂ BUNĂ. Cu ce înlocuiesc fermierii îngrășămintele minerale tradiționale?

20 mai 2022

IMPORTANT! Noi condiții de export spre Turcia

20 mai 2022

TINERII FERMIERI – INTERESAȚI DE COOPERAREA ÎN AGRICULTURĂ

20 mai 2022

GUVERNUL A DECIS SOARTA MOTORINEI OFERITĂ DE ROMÂNIA. Ce presupune Regulamentul și care sunt cerințele pentru a beneficia de ajutor

GUVERNUL A DECIS SOARTA MOTORINEI OFERITĂ DE ROMÂNIA

Ce presupune Regulamentul și care sunt cerințele pentru a beneficia de ajutor

GUVERNUL A DECIS SOARTA MOTORINEI OFERITĂ DE ROMÂNIA. Ce presupune Regulamentul și care sunt cerințele pentru a beneficia de ajutor

loading ...