IMPORTATORII OLANDEZI AU VIZITAT LIVEZILE DIN R. MOLDOVA

21 jul 2023
Reprezentanții Grupului Vrugteboom International B.V. din Țările de Jos – un bine cunoscut importator de mere – au vizitat Republica Moldova. Mai exact, aceștia s-au întâlnit cu producătorii de mere de la noi, au fost în livezi, spații de depozitare și, drept rezultat, au rămas mulțumiți de ce au văzut.
 
În perioada 18-20 iulie, Moldova Fruct a organizat o misiune comercială, avându-i în calitate de oaspeți pe reprezentanții Grupului Vrugteboom International B.V. Timp de trei zile, importatorul olandez a explorat potențialul și oportunitățile oferite de producătorii și exportatorii noștri, membri ai Asociației.
 
Scopul principal al acestei activități este facilitarea vânzărilor de fructe pe piețele externe, în mod special a merelor, pe piețele din Uniunea Europeană și Orientul Mijlociu. Astfel, ghidați de membrii echipei Moldova Fruct, reprezentanții Vrugteboom International B.V. au efectuat 7 vizite în teritoriu, la 10 membri ai Asociației și au avut 4 întrevederi de afaceri la oficiu.


 
Importatorul a rămas impresionat de calitatea și diversitatea fructelor noastre, iar interesul său în procurarea merelor de mai multe soiuri pentru piața europeană și cea din Orientul Mijlociu creează perspective de colaborare profitabile pentru producătorii moldoveni.
 
Astfel de acțiuni reprezintă un avantaj semnificativ pentru fermieri. Fiind parte a Asociației Moldova Fruct, aceștia au acces direct la oportunitățile oferite de aceste vizite și la întreaga rețea de sprijin și facilități pe care le oferim în scopul promovării și dezvoltării afacerilor locale din industria fructelor.
 
loading ...