ÎNCEPE SEZONUL DE VÂNĂTOARE. Condițiile în care amatorii și profesioniștii își pot satisface plaisirul

26 nov 2021

Ministerul Mediului a anunțat sezonul de vânătoare deschis. În acest context, potrivit Ministerului, au fost aprobate cotele de recoltare pentru unele specii de faună de interes cinegetic, iar sezonul de vânătoare pentru 2021-2022 poate începe.
 
„Se recomandă realizarea cotelor de recoltare de către fiecare gestionar al fondurilor cinegetice pentru fiecare specie de faună de interes vânătoresc și în perioadele de vânătoare stabilite în anexa la Legea vânătorii și fondului cinegetic nr. 298/2018. Totodată, luând în considerare noile reglementări normative în domeniul vânătorii, referitoare la ordinea, modul și mijloacele folosite pentru buna organizare și desfășurare a vânătorii la exemplarele din specii de faună de interes cinegetic în fondurile cinegetice din Republica Moldova, prevăzute în Regulamentul privind vânarea exemplarelor din specii de faună de interes cinegetic şi caracteristicile mijloacelor folosite în cadrul vânătorii, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 254 din 13.10.2021, publicată în Monitorului Oficial al Republicii Moldova, nr. 266-272 din 05.11.2021, art. 542”, se arată în nota informativă a Ministerului Mediului.
 
Organul abilitat solicită:
 
- respectarea reglementărilor menționate, legislația privind regnul animal, regulile de securitate în timpul vânătorii, alte acte normative care asigură desfășurarea în maximă siguranță a vânătorii.
 
- respectarea obligațiilor ce le revin gestionarilor fondurilor cinegetice, organizatorilor/conducătorilor acțiunilor de vânătoare și tuturor altor participanți pentru sezonul de vânătoare 2021-2022.
 
- efectuarea expertizei sanitar-veterinare pentru producţia recoltată prin acţiuni de vânătoare, conform Normei sanitar-veterinare de organizare a controlului specific oficial al produselor alimentare de origine animală, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1112/2010.
 
- conlucrarea cu autoritățile administrației publice locale, cu Inspectoratul pentru Protecția Mediului, în contracararea braconajului și altor acțiuni ce pot conduce la acțiuni cu efecte negative asupra mediului, în special asupra faunei sălbatice de pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CĂLDURA SE MAI POTOLEȘTE. Meteorologii transmit ploi în toată țara

05 jul 2022

PRIMII HARBUJI MOLDOVENEȘTI – PE TARABELE DIN PIEȚE. Prețurile – mai mici decât s-au așteptat producătorii

05 jul 2022

FERTILIZANȚII ORGANICI, TESTAȚI PE LOTURI EXPERIMENTALE DIN ȚARĂ

05 jul 2022

AGRICULTORII MOLDOVENI, TOT MAI INTERESAȚI DE CULTIVAREA BACIFERELOR

05 jul 2022

SECETA – CONSECINȚĂ A SCHIMBĂRILOR CLIMATICE. Moldova va avea un Program Național de adaptare

05 jul 2022

ÎNCEPE SEZONUL DE VÂNĂTOARE. Condițiile în care amatorii și profesioniștii își pot satisface plaisirul

ÎNCEPE SEZONUL DE VÂNĂTOARE

Condițiile în care amatorii și profesioniștii își pot satisface plaisirul

ÎNCEPE SEZONUL DE VÂNĂTOARE. Condițiile în care amatorii și profesioniștii își pot satisface plaisirul

loading ...