ÎNCEPE SEZONUL DE VÂNĂTOARE. Condițiile în care amatorii și profesioniștii își pot satisface plaisirul

26 nov 2021

Ministerul Mediului a anunțat sezonul de vânătoare deschis. În acest context, potrivit Ministerului, au fost aprobate cotele de recoltare pentru unele specii de faună de interes cinegetic, iar sezonul de vânătoare pentru 2021-2022 poate începe.
 
„Se recomandă realizarea cotelor de recoltare de către fiecare gestionar al fondurilor cinegetice pentru fiecare specie de faună de interes vânătoresc și în perioadele de vânătoare stabilite în anexa la Legea vânătorii și fondului cinegetic nr. 298/2018. Totodată, luând în considerare noile reglementări normative în domeniul vânătorii, referitoare la ordinea, modul și mijloacele folosite pentru buna organizare și desfășurare a vânătorii la exemplarele din specii de faună de interes cinegetic în fondurile cinegetice din Republica Moldova, prevăzute în Regulamentul privind vânarea exemplarelor din specii de faună de interes cinegetic şi caracteristicile mijloacelor folosite în cadrul vânătorii, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 254 din 13.10.2021, publicată în Monitorului Oficial al Republicii Moldova, nr. 266-272 din 05.11.2021, art. 542”, se arată în nota informativă a Ministerului Mediului.
 
Organul abilitat solicită:
 
- respectarea reglementărilor menționate, legislația privind regnul animal, regulile de securitate în timpul vânătorii, alte acte normative care asigură desfășurarea în maximă siguranță a vânătorii.
 
- respectarea obligațiilor ce le revin gestionarilor fondurilor cinegetice, organizatorilor/conducătorilor acțiunilor de vânătoare și tuturor altor participanți pentru sezonul de vânătoare 2021-2022.
 
- efectuarea expertizei sanitar-veterinare pentru producţia recoltată prin acţiuni de vânătoare, conform Normei sanitar-veterinare de organizare a controlului specific oficial al produselor alimentare de origine animală, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1112/2010.
 
- conlucrarea cu autoritățile administrației publice locale, cu Inspectoratul pentru Protecția Mediului, în contracararea braconajului și altor acțiuni ce pot conduce la acțiuni cu efecte negative asupra mediului, în special asupra faunei sălbatice de pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

APROVIZIONAREA ŞI DISTRIBUIREA INPUTURILOR AGRICOLE DISCUTATE DE CĂTRE AUTORITĂȚI

24 jan 2022

GRIPĂ AVIARĂ DEPISTATĂ ÎN RAIONUL TELENEȘTI. Ce despăgubiri vor primi proprietarii păsărilor nimicite

24 jan 2022

MINISTERUL MEDIULUI vrea să modifice Hotărârea Guvernului prin care s-a sistat temporar exportul de masă lemnoasă

24 jan 2022

NINSORI SLABE, VÂNT PUTERNIC ȘI NOPȚI GEROASE: Prognoza meteo pentru următoarele șapte zile

24 jan 2022

CONDUCEREA MAIA LA DISCUȚII CU FERMIERII

21 jan 2022

ÎNCEPE SEZONUL DE VÂNĂTOARE. Condițiile în care amatorii și profesioniștii își pot satisface plaisirul

ÎNCEPE SEZONUL DE VÂNĂTOARE

Condițiile în care amatorii și profesioniștii își pot satisface plaisirul

ÎNCEPE SEZONUL DE VÂNĂTOARE. Condițiile în care amatorii și profesioniștii își pot satisface plaisirul

loading ...