INSTITUTELE „PORUMBENI” ȘI „SELECȚIA” FUZIONEAZĂ ȘI SE FORMEAZĂ CENTRUL NAȚIONAL DE CERCETARE ȘI PRODUCERE A SEMINȚELOR

18 oct 2023
Institutului de Fitotehnie „Porumbeni”, va fi reorganizat, cu preluarea funcțiilor de la Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”. Asfel, va fi înființată o nouă instituție de stat: Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor, informează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
 
Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a declarat că reforma va soluționa problemele ce împiedică dezvoltarea şi modernizarea ramurii de producere a semințelor.
 
Soiurile și hibrizii autohtoni posedă potenţial de producţie sporit, au o rezistență mai mare la condiţiile de secetă din țara noastră și reprezintă soluția optimă pentru a obţine producţia scontată. Însă sectorul autohton de producere a materialului semincer de categorii biologice superioare este în stagnare și nu poate face față concurenței producătorilor din străinătate, a menționat Vladimir Bolea.
 
Instituția Publică „Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor” va avea un efectiv-limită de 175 de unități de personal.
loading ...