AMENDAȚI PENTRU IRIGAREA TERENURILOR AGRICOLE ÎN MOD NEAUTORIZAT

03 jul 2023
Doi fermieri din Anenii Noi au fost amendați pentru irigarea terenurilor agricole fără autorizație. Inspectorii de mediu au făcut verificări, în vederea identificării și documentării persoanelor implicate în această practică. Scopul controalelor a fost asigurarea respectării legislației în domeniul conservării resurselor naturale și protecției mediului.

Astfel, au fost întocmite două procese-verbale în baza articolului 110, alineatul (2) și două procese-verbale conform articolului 154, alineatul (1) ale Codului Contravențional al Republicii Moldova.

Irigarea terenurilor agricole în mod neautorizat poate avea consecințe grave asupra resurselor de apă și a ecosistemului din zonă. Această practică ilegală poate duce la degradarea calității apei, scăderea nivelului de apă în râu și afectarea habitatului faunei și florei locale.Inspectoratul pentru Protecția Mediului menționează că inspectorii de mediu își vor intensifică eforturile în combaterea acestor încălcări ale legislației de protecție a mediului și vor aplica măsuri punitive conform legii în vigoare.

Acțiunile de monitorizare și control vor continua în perioada următoare, cu scopul de a descuraja practicile ilegale și de a asigura respectarea regulilor în domeniul conservării resurselor naturale.

Prin colaborarea și implicarea activă a tuturor cetățenilor, se poate contribui la protejarea mediului înconjurător și la conservarea resurselor naturale pentru generațiile viitoare.
loading ...