https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.75 EUR
17.70 USD
0.24 RUB
4.19 RON
0.67 UAH
ISTORIA A TREI FAMILII CARE AU LANSAT AFACERI ACASĂ, DUPĂ ANI LUNGI DE STRĂINĂTATE. Cunoaște-i și tu

ISTORIA A TREI FAMILII CARE AU LANSAT AFACERI ACASĂ, DUPĂ ANI LUNGI DE STRĂINĂTATE. Cunoaște-i și tu

18 mai 2021

Trei familii, după mai mulți ani de muncă peste hotare, au decis să revină acasă și să lanseze aici afaceri. Deși afirmă că este destul de complicat, ei nu renunță și spun că n-ar fi rău ca și statul să sprijine micii antreprenori care contribuie la economia țării, anunță AGROMEDIA  cu referire la jurnaltv.md.
 
Când avea 16 ani, Sergiu Dolganiuc din satul Colibași, Cahul,  a decis să plece clandestin în Anglia și nici nu a bănuit că acolo o va cunoaște pe actuala soție.
 
“Ne-am decis să venim acasă pentru că, în primul rând, dor de părinți, că 7 ani nu am fost acasă și am vrut să facem acasă, să fim alături de prieteni, de părinți. Avem 9 sere a câte 5 ari fiecare, cultivăm  varză, cartof și roșii”, a spus Sergiu.
 
Familia Voloceai din aceeași localitate a investit banii în alt domeniu. Afacerea lor cuprinde mai multe genuri de activitate: spălătorie, vulcanizare, service auto și un bar frumos cu terasă. Mai au preconizată o sală de activități, dar pentru moment nu dispun de finanțe și declară că, în timp, le vor realiza pe toate.
 
“Soțul meu zice că poate într-o zi o să rugăm pe cineva să aducem o cabină telefonică din Londra și să o punem aici, la noi”, a povestit Silvia Voloceai, plecată la muncă peste hotare cu soțul pe când cel mai mare copil avea doar doi ani și jumătate. Au revenit când a împlinit șase ani și acum mai cresc și educă încă un copilaș.
 
Familia Palancean este din Crocmaz, Ștefan Vodă. Ei au relatat că au cutreierat aproape toată lumea, căutând o ieșire din situația de acum 10-15 ani. A fi antreprenor acasă este greu, dar treburile devin și mai complicate când nu există vreun sprijin din partea statului.
 
Potrivit lui Sergiu Dolganiuc, statul mai degrabă te împiedică să te dezvolți, decât să te susțină.
 
 “Cer tot felul de certificate, tot felul de impedimente multe când ajungi la piață și vinzi marfa”, a subliniat fermierul.
 
Și Elena Palancean susține că au pornit afacerea mult mai târziu decât au planificat, și asta din cauza birocrației.
 
Nichita Voloceai a menționat: “Am beneficiat de un suport de la ODIM, că a fost PARE 1+1, ca tânără familie care s-a întors de peste hotare. Suportul nu e mare, dacă îl compari cu toată suma investită.” Iar soția lui a venit cu mesajul că rudele, frații, surorile sunt aici, și “grație lor avem putere să mergem mai departe. pe loc și atunci ei ne dau putere să fim aici”.
 
jurnaltv.md
 
FLORILE CĂTĂLINEI PENTRU CURTE ȘI GRĂDINĂ. „E o afacere de familie în devenire, vrem să ne extindem. Dorim să fim florari veritabili”
24 sep 2021
TRANSFORMAREA DIGITALĂ A ÎMM: Principala resursă în situații de criză. A avut loc cea de-a X-a ediție a „Moldova ICT Summit”
24 sep 2021
MOARA DE VÂNT DIN SATUL GAIDAR ÎȘI VA DESCHIDE UȘILE. Cine finanțează restaurarea acestui obiectiv turistic
24 sep 2021
TÂRGUL CĂMARA FEST: Peste 95 la sută din producători au studii superioare. Din ce domenii vin locuitorii celui mai unit „sătuc”
24 sep 2021

ISTORIA A TREI FAMILII CARE AU LANSAT AFACERI ACASĂ, DUPĂ ANI LUNGI DE STRĂINĂTATE. Cunoaște-i și tu

ISTORIA A TREI FAMILII CARE AU LANSAT AFACERI ACASĂ, DUPĂ ANI LUNGI DE STRĂINĂTATE

Cunoaște-i și tu

ISTORIA A TREI FAMILII CARE AU LANSAT AFACERI ACASĂ, DUPĂ ANI LUNGI DE STRĂINĂTATE. Cunoaște-i și tu

loading ...