LA DRĂSLICENI, SUTE DE PEȘTI MORȚI AU ZĂCUT CÂTEVA ZILE PE MALUL LACULUI. Resturile de pește au fost evacuate la insistența sătenilor

23 aug 2022
Un miros insuportabil i-a băgat prin case pe oamenii din satul Drăsliceni. Mormane cu sute de pești morți au zăcut patru zile pe malul lacului din preajma localității, transmite AGROMEDIA, cu referire la jurnaltv.md.

Potrivit sursei citate, peștele mort a început să apară la suprafața apei joi seara (18 august) și a stat așa până sâmbătă seara, când doi muncitori au scos resturile din apă și le-au făcut grămezi.

"Primăria a fost sesizată încă de vineri și noi am anunțat arendașul. Am vorbit cu arendașul de două ori vineri, sâmbătă de două ori, ieri am vorbit, azi dimineață nici nu a răspuns la telefon", a declarat Ion Efros, specialist funciar, primăria Drăsliceni.

Mai mult, Ion Efros susține că, chiar dacă este proprietarul iazului, primăria nu se implică în soluționarea problemei. Responsabil de toate cele întâmplate ar fi persoana care gestionează lacul.

La rândul său, Ruslan Gaștea, administratorul iazului din Drăsliceni, a spus că problema persistă de mult timp și că întreprinde toate măsurile pentru a o gestiona.

"El apare și apare. Eu ce să fac? De ce nu iese lumea să ajute, dacă e așa tare...? Doar nimeni nu a stat până acum, toți au lucrat acolo și se lucrează până la moment", a afirmat administratorul iazului.

Resturile de pește au fost evacuate la insistența sătenilor, după câteva zile de la constatarea cazului.
 
loading ...