MAI MULȚI ANGAJAȚI LA MINISTERUL AGRICULTURII. MAIA va avea o Direcție și un Serviciu nou

22 feb 2023
Ministrul agriculturii, Vladimir Bolea, a solicitat mărirea statului de personal al Ministerului. Oficialul a declarat că, în cadrul MAIA, va mai apărea o Direcție și un Serviciu nou.

Echipa Ministerului Agriculturii și Industriei Aimentare va fi extinsă de la 73 la 84 de unități de personal. O decizie, în acest sens, a fost aprobată de Guvern, la inițiativa ministerului, informează MAIA.

Modificările sunt necesare pentru a consolida capacitățile ministerului prin preluarea funcțiilor de elaborare a politicii statului în domeniul relațiilor funciare și monitoringului funciar. Astfel, Serviciul îmbunătățiri funciare şi fond funciar va fi transformat în Direcție. De asemenea, va fi creat  Serviciul hidroameliorație, a menționat vicepremierul Vladimir  Bolea.

Alt element de noutate enunțat este instituirea subdiviziunilor responsabile pentru digitalizarea, automatizarea și mecanizarea agriculturii. Potrivit oficialului, la etapa actuală, creșterea productivității și competitivității în sectorul agricol este de neconceput fără o politică de digitalizare a acestui sector.
loading ...