METEO. Cum va fi vremea în această săptămână, aflați AICI

23 mai 2022
Începem săptămâna cu timp noros și câțiva stropi de ploaie în raioanele din Centru și Nord. Precipitații se așteaptă și în zilele de joi, sâmbătă și duminică. În perioada 23 – 29 mai, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, maximele vor atinge + 28 de grade Celsius, iar noaptea, mercurul din termometre va coborî până la +5 grade. Cel mai rece va fi marți, iar cea mai caldă zi a săptămânii se așteaptă a fi sâmbătă.

Pentru zona de Nord, meteorologii prognozează +5 – +13 grade, noaptea, iar în timpul zilei, se vor înregistra între +15 – +26 de grade Celsius. Pentru luni, joi și zilele de weekend, sinopticienii transmit precipitații.

În centru, temperaturile minime vor oscila între +6 – +14 grade, iar ziua, se așteaptă temperaturi cuprinse între +16 – +27 de grade Celsius. Și aici, s-ar putea să plouă luni, joi și în la sfârșitul săptămânii.

Pentru raioanele din sudul țării, nu sunt prognozate ploi. În timpul nopții, aici vor fi +7 – +15 grade, iar ziua, vom avea +17 – +27 de grade în termometre.  

Munca în câmp este în toi. În aceste zile, fermierii efectuează lucrări de întreținere a culturilor de porumb, floarea soarelui, sfeclă, cartofi, etc. De asemenea, este important controlul buruienilor și starea fitosanitară a culturilor. Crescătorii de căpșune în câmp deschis sunt în plin proces de culegerea a roadei.

loading ...