METEO. Sfârșitul lunii august va fi fierbinte. Meteorologii transmit până la +35 de grade Celsius

22 aug 2022
Ne așteaptă o săptămână de foc, potrivit informațiilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat. Temperaturile medii zilnice vor ajunge până la +35 de grade Celsius, iar nopțile vor fi la fel de fierbinți, cu valori minime ce vor oscila între +16 - +23 de grade.  

În perioada 22 – 28 august, vom avea parte de vreme stabilă, însoțită de ploi cu descărcări electrice la începutul, cât și la sfârșitul acestei săptămâni.

La Nordul Republicii Moldova, meteorologii anunță maxime de până la +33 de grade, iar minimele vor ajunge la + 21 de grade Celsius. Luni și sâmbătă, zona de nord a țării va avea parte de ploi cu descărcări electrice.

Și în localitățile din Centrul țării va ploua în prima și ultima zi a săptămânii. Prognozele arată vreme caniculară, cu temperaturi cuprinse între +29 și +34 de grade Celsius. Noaptea vor fi +17, +22 de grade în termometre.

La Sud, temperatura maximă va fi de +35 de grade, iar noaptea mercurul va atinge +23 de grade Celsius. Ploile nu vor ocoli nici această zonă, unde sunt prognozate precipitații în prima și ultima zi a săptămânii.
 
Regimul termic ridicat, cu căderea precipitațiilor în ultima perioadă, vor determina pe o mare parte a teritoriului țării influența nefavorabilă pentru formarea roadei la culturile agricole.
 
Conform datelor medii multianuale, la sfecla de zahăr va continua creșterea rădăcinii principale, la porumb se semnalează coacerea în ceară și cea deplină, iar la floarea-soarelui se vor coace semințele, izolat se va semnala coacerea deplină.
 
La sfârşitul lunii august, în medie, se semnalează maturizarea soiurilor târzii de mere, pere, prune. Respectiv, la sâmburoase și semințoase va continua creșterea rodului, la piersic, prun și soiurile timpurii de măr va continua coacerea și recoltarea roadei. La vița de vie va continua creșterea boabelor, iar soiurile timpurii se vor coace.

În această perioadă necesitatea plantelor în umezeală se reduce considerabil.


 
 

METEO. Sfârșitul lunii august va fi fierbinte. Meteorologii transmit până la +35 de grade Celsius

METEO

Sfârșitul lunii august va fi fierbinte

Meteorologii transmit până la +35 de grade Celsius

METEO. Sfârșitul lunii august va fi fierbinte. Meteorologii transmit până la +35 de grade Celsius

loading ...