METEO. Vremea se menține caniculară și în această săptămână

24 jun 2024
Temperaturile se mențin ridicate și în această săptămână. Valorile termice vor urca până la +30 de grade Celsius în timpul zilei. Noaptea, vor fi +20 de grade Celsius. Luni, pe tot teritoriul țării sunt prognozate ploi cu descărcări electrice. Pe parcursul săptîmânii, cerul va fi variabil, presiunea atmosferică – normală. Cum va fi vremea în Moldova în perioada 24-30 iunie, vedeți mai jos.
 
La Nord, valorile maxime se vor situa între +24, +28 de grade Celsius. Pe timp de noapte, termometrele vor indica +13, +18 grade Celsius.
 
La Centru, valorile termice se vor situa ziua în intervalul +25, +29 de grade Celsius. Noaptea, temperatura scade până la +16, +19 grade Celsius.
 
În raioanele de Sud, ziua se vor înregistra +26,  +30 de grade Celsius. Valorile minime se vor situa între +17, +20 de grade Celsius.
 
Pe parcursul săptămânii precedente, la culturile de toamnă s-au semnalat fazele coacerea în lapte și coacerea în ceară. Pe semănăturile cu orz de primăvară a continuat înspicarea, la   floarea-soarelui – formarea frunzelor ulterioare și apariția inflorescențelor. La porumb s-au semnalat în fond apariția frunzei a unsprezecea - a șaptesprezecea, pe semănăturile mai târzii – apariția frunzei a șaptea - a noua. La mazăre a început coacerea, la sfecla de zahăr a continuat formarea frunzelor ulterioare și creșterea rădăcinii principale.
loading ...