MODERNIZAREA PORTULUI GIURGIULEȘTI. Ce-și propun autoritățile?

28 sep 2023
A avut loc evenimentul de prezentare a proiectului de dezvoltare a Portului  de Stat Giurgiulești. Acesta este menit să sporească exportul și să susțină agricultorii din Republica Moldova. Conform studiului,  terminalul va avea o  capacitate de export de  800 mii tone, anunță autoritățile.
 
Proiectul de dezvoltare propus vizează modernizarea și extinderea infrastructurii portuare, creând astfel condiții mai bune pentru transportul și exportul produselor agricole moldovenești. Această inițiativă este esențială pentru a sprijini agricultorii noștri în accesarea piețelor internaționale și pentru a aduce beneficii economice pentru întreaga țară.
 
Portul de Stat Giurgiulești, reprezintă o poartă strategică pentru exporturile noastre. În discursul său, Vicepremierul Bolea a subliniat importanța acestui port pentru economia țării și a evidențiat oportunitățile semnificative pe care le oferă.
 
Exportul este cheia creșterii economice și a îmbunătățirii nivelului de trai al agricultorilor si populației. Transportul maritim este cea  mai eficientă  și  mai puțin costisitoare  metoda de export a mărfurilor. Portul de Stat Giurgiulești, cu investițiile in infrastructura portuară  și modernizările propuse, va juca un rol important  în atingerea acestor obiective, a spus Vladimir Bolea.
loading ...