MODIFICĂRI CU PRIVIRE LA LIMITELE MAXIME ADMISIBILE DE NITRAȚI ÎN FRUCTE ȘI LEGUME

28 dec 2020

Potrivit  Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a fost reglementat conținutul admis de nitrați pentru o serie de produse agricole. 

Prin urmare, în această categorie se includ următoarele produse: spanac proaspăt, conservat, congelat sau înghețat, salată cultivată în câmp deschis sau seră, salată de tip Iceberg și rucola. Totodată, Hotărârea vizează şi  alimentele care nu sunt preparate pe bază de cereale prelucrate și alimente destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică.

Din cele 22 de poziții, în prezent se reglementează doar 14. Pe lângă asta, în Hotărârea de Guvern au fost menținute 8 denumiri de produse vegetale, cu reglementarea a conținutului de nitrați
varză timpurie și tardivă;
pepene galben;
pepene verde;
cartofi timpurii;
morcov timpuriu și tardiv;
castraveți din câmp deschis sau teren protejat;
sfeclă roșie și dovlecei.
loading ...