MOLDOVA RĂMÂNE DIN NOU FĂRĂ CURENT. Moldelectrica: Nu a fost contractată cantitatea suficientă de energie electrică

29 nov 2022
Am putea rămâne din nou fără curent. Azi și mâine, sunt posibile deconectări de la energia electrică. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de astăzi de către Andrei Spînu.

Stimați cetățeni, azi și mâine (29-30 noiembrie), din cauza posibililor atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei există riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara.

În caz de o astfel de situație, toate serviciile statului sunt pregătite să intervină și să restabilească livrarea de energie electrică în termeni restrânși. Rog să fim precauți și pregătiți, a scris Andrei Spînu, Viceprim-ministru, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, pe pagina sa de Facebook.

Aseară, Moldelectrica a postat un mesaj prin care informează cetățenii despre faptul că Energocom nu a reușit să procure suficient curent electric pentru ziua de astăzi.

Î.S. Moldelectrica informează opinia publică despre faptul că a fost înștiințată de S.A. Energocom că pentru ziua de 29.11.2022 nu a fost contractată întreaga cantitate prognozată a consumului de energie electrică, fiind astfel anticipat un deficit de circa 74 %.

Urmare a demersurilor Î.S. Moldelectrica, deficitul anticipat va fi acoperit prin contract de livrare a energiei de urgență. Confirmarea disponibilității fiind primit deja de la OST a statului vecin, se arată în mesajul Moldelectrica.

Amintim că, în luna noiembrie Republica Moldova a rămas de două ori fără energie electrică din cauza bombardamentelor Rusiei asupra sistemului energetic ucrainean.

Asta a dus și la întreruperi masive de curent în Republica Moldova. Se întâmplă pentru că sistemele energetice ale celor două state sunt conectate între ele, iar linia electrica Isaccea – Vulcănești, prin care Republica Moldova primește circa 80% din necesarul de energie din România, se deconectează automat. Întreruperea are loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină.
loading ...