NOAPTEA: 0 GRADE, IAR ZIUA: +22. Diferența dintre valorile termice se menține în continuare destul de mare. Meteo, AICI

17 oct 2022
Vremea rămâne stabilă pe întreg parcursul săptămânii, cu diferența dintre valorile termice din timpul zilei și cele de noapte destul de simțitoare. Maximele vor urca până la +22 de grade Celsius marți, când va fi cel mai cald, iar minimele vor coborî până la 0 grade Celsius. Cel mai rece va fi joi și vineri. Presiunea atmosferică se menține ridicată. Pentru duminică, sinopticienii transmit ploi slabe. 

La Nord, ziua vom avea +8, +20 de grade, iar în timpul nopții se vor înregistra valori cuprinse între 0 și +8 grade Celsius.
În raioanele din centrul țării, temperaturile diurne vor oscila între +9 și +21 de grade, iar minimele, între +1 și +9 grade Celsius.
La Sud, în timpul zilei vor fi +10, +22 de grade, iar noaptea, mercurul din termometre va urca de la +2, la +10 grade Celsius.

Potrivit regimului  pluviometric, suma  precipitațiilor  căzute săptămâna trecută, pe 60%  din  teritoriul  țării  a  constituit  1-5 mm (5-75% din normă), pe 40% din teritoriu precipitații nu s-au semnalat.Potrivit regiunilor țării cantitatea de precipitații a fost repartizată astfel:

- Nord – în fond 1-3 mm (10-40% din normă), izolat precipitații nu au căzut;
- Centru – în fond 1-5 mm (5-75% din normă), izolat precipitații au lipsit;
- Sud – în fond precipitații nu s-au semnalat, doar izolat suma acestora nu a depășit 1-3 mm (10-35% din normă).

Pe parcursul săptămânii, vor fi în fond condiții favorabile pentru etapa finală a recoltării roadei culturilor agricole, totodată, și pentru continuarea semănatului culturilor de toamnă, creșterea și dezvoltarea acestora. 

Gospodăriile agricole ale țării vor finaliza recoltarea roadei de porumb, floarea-soarelui și sfeclei de zahăr.
De asemenea, vor continua semănatul culturilor de toamnă, la semănăturile timpurii se vor semnala fazele: încolțirea semințelor, răsărirea și frunza a treia.
La sâmburoase, semințoase și vița de vie va continua recoltarea roadei, precum și îngălbinirea de toamnă și căderea frunzelor.
 

NOAPTEA: 0 GRADE, IAR ZIUA: +22. Diferența dintre valorile termice se menține în continuare destul de mare. Meteo, AICI

NOAPTEA: 0 GRADE, IAR ZIUA: +22

Diferența dintre valorile termice se menține în continuare destul de mare

Meteo, AICI

NOAPTEA: 0 GRADE, IAR ZIUA: +22. Diferența dintre valorile termice se menține în continuare destul de mare. Meteo, AICI

loading ...