NOPȚI RĂCOROASE ȘI ZILE CU TEMPERATURI DE VARĂ. Cum va fi vremea, vedeți AICI

11 sep 2023
Debutul săptămânii nu se va deosebi de zilele precedente, nopțile vor fi răcoroase, iar zilele calde și fără precipitații. Vântul va sufla slab. Spre sfârșitul săptămânii, izolat, se prevăd precipitații. Pe arii extinse, se va menține pericolul excepțional de incendii de vegetație. Maximele zilei se vor situa între +25 de grade la Briceni, +27 la Chișinău și +30 de grade la Cahul. Noaptea, minimele vor oscila între +11, +16 grade Celsius. Vedeți mai jos cum va fi vremea pe parcursul întregii săptămâni.
 
La Nord, precipitații nu se prevăd. Temperaturile maxime vor urca până la +25, +26 de grade Celsius, cu o ușoară coborâre joi, când vor fi 20 de grade în termometre. Pe parcursul nopții, termometrele vor indica +11, +12 grade Celsius.
 
La Centru, ziua încă vom avea temperaturi generoase: +27, +28 de grade Celsius, care vor coborî până la +24 de grade spre weekend. Noaptea, se vor înregistra +14, +15 grade Celsius. Vineri, posibil să plouă slab.
 
La Sud, maximele vor fi de +29, +31 de grade Celsius. În timpul nopții, temperaturile scad până la +16, +17 grade Celsius. Și aici, pentru joi se așteaptă precipitații slabe.
 
Potrivit SHS, din cauza vremii caniculare, s-au menținut condiții nefavorabile pentru formarea roadei la culturile agricole. Însă aceste condiții meteorologice au fost favorabile pentru coacerea și acumularea zahărului la culturile pomicole și struguri. Ploile căzute izolat au completat rezervele de umezeală productivă din sol și puțin au îmbunătățit condițiile pentru pregătirea solului pentru semănatul culturilor de toamnă.
loading ...