SANCȚIONAȚI PENTRU CĂ AU AMENAJAT UN OCOL PENTRU PORCI ÎN PĂDURE

20 jul 2023
Și-au amenajat un ocol pentru creșterea porcilor direct în pădure. Făptașii sunt din satul Maramonovca, raionul Drochia și au construit adăpostul ilegal, cu încălcarea legilor de mediu.

Ocolul a fost descoperit în urma unei razii de combatere a tăierilor ilegale în păduri, de către inspectorii de mediu. Aceștia au constatat că un sector de pădure a fost utilizat neautorizat pentru creșterea animalelor domestice, punând în pericol ecosistemul fragil al zonei.

În conformitate cu prevederile Codului Contravențional al Republicii Moldova, făptașii au fost sancționați cu un proces-verbal pentru contravenție, conform articolului 134. De asemenea, funcționarii au luat măsuri și au impus și restabilirea terenului la starea sa inițială, pentru a minimiza impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Prejudiciul cauzat mediului de folosirea neautorizată a terenurilor din fondul forestier pentru creșterea animalelor domestice a fost estimat la suma de 2.880 de lei.

Inspectoratul pentru Protecția  Mediu subliniază importanța eforturilor continue de protejare a pădurilor și de prevenire a activităților ilegale care dăunează ecosistemului și biodiversității. Astfel de operațiuni de utilizare neautorizată a terenurilor forestiere vor continua și în viitor, cu scopul de a menține echilibrul natural și de a asigura un mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

Respectarea legilor de mediu și conștientizarea asupra importanței protejării naturii și a resurselor sale reprezintă responsabilitatea fiecărui cetățean. Numai prin eforturi comune și respectarea legislației putem asigura conservarea mediului înconjurător pentru viitorul nostru.
 
loading ...