https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.55 EUR
17.24 USD
0.23 RUB
4.22 RON
0.60 UAH
PANDEMIA DE COVID-19 BATE ÎN BUZUNARELE MODOVENILOR. PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA

PANDEMIA DE COVID-19 BATE ÎN BUZUNARELE MODOVENILOR. PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA

16 apr 2020
În plină pandemie cauzată de coronavirus, când buzunarele moldovenilor și așa practic goale, prețurile de consum au crescut semnificativ. Asta arată datele Biroului Naţional de Statistică. Potrivit unui raport al BNS, în luna martie s-a înregistrat o majorare de 5,94 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Cel mai mult au crescut preţurile la produsele alimentare, care sunt de fapt și cele mai solicitate acum.

Datele arată că, timp de o lună, preţul la cartofi a crescut, cu 5,7 procente. Fructele s-au scumpit cu 3,6 la sută, iar prețul legumelor s-a majorat, în medie, cu 1,6 la sută. Cea mai mare creştere, de 25 la sută, s-a înregistrat la usturoi.Și raportul Consiliului Concurenţei arată că laptele s-a scumpit cu aproape 2 la sută, smântâna cu 0,55 %, iar untul cu aproape patru la sută. Şi carnea de pasăre s-a scumpit cu peste 2 la sută.

Analiza făcută de Consiliul Concurenţei mai relevă că s-au scumpit crupele cu 1,5 la sută şi legumele, cu aproape 5 la sută. Cea mai căutată a fost hrişca, iar stocurile acesteia s-au epuizat la un moment dat. Așa că, în magazine, prețul unui kilogram de hrișcă ajungea și până la 28 lei. Ulterior, situația a revenit la normal, iar hrişca s-a ieftinit cu aproape 10 lei pentru un kilogram.Consiliul Concurenţei a motivat că majorarea preţurilor la unele alimente se explică prin cererea mare de cumpărare, dar şi evoluția costurilor la import.

 
CREȘTEM LAVANDĂ, DAR CE FACEM CU ULEIUL DIN “AURUL MOV”? Răspunsul îl găsiti mai jos
26 nov 2020
SOLUȚII CHINEZE PE TIMP DE PANDEMIE. Ce metode au găsit fermierii și oficialii din China pentru a aproviziona țara cu lapte, afli AICI
25 nov 2020
EXCLUSIV! Vasile Bumacov: “Avem fermieri care sunt la nivelul celor mai dezvoltați agricultori din lume”
24 nov 2020
AU MAI RĂMAS OPT ZILE. Ce eveniment organizează Moldova Fruct în zilele de 2, 3 și 4 decembrie, afli AICI
24 nov 2020

PANDEMIA DE COVID-19 BATE ÎN BUZUNARELE MODOVENILOR. PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA

PANDEMIA DE COVID-19 BATE ÎN BUZUNARELE MODOVENILOR

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA

PANDEMIA DE COVID-19 BATE ÎN BUZUNARELE MODOVENILOR. PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA

loading ...