PATRU VAPOARE CU PORUMB MOLDOVENESC BLOCATE ÎN PORTURILE DIN TURCIA. Care este motivul

30 dec 2021
Patru vapoare, cu circa 25 de mii de tone de porumb din Republica Moldova, sunt blocate în porturile din Turcia din cauza unor neconformități în actele de însoțire. Turcia a modificat în noiembrie condițiile de intrare a porumbului pe piață, iar Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor ( ANSA ) nu a luat în calcul aceste schimbări la eliberarea actelor de însoțire, a precizat pentru IPN Igor Grigoriev, președintele Asociației Exportatorilor și Producătorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale”, anunță AGROMEDIA cu referire la ipn.md.
 
Igor Grigoriev a specificat că autoritățile de resort din Turcia au solicitat, la perfectarea certificatului fitosanitar, să fie specificat că  porumbul moldovenesc care urmează să ajungă în Turcia trece și prin Reni, Ucraina. Însă ANSA nu a făcut-o.
 
Potrivit lui Igor Grigoriev, la ora actuală cele patru vapoare sunt blocate în porturile din Turcia.
 
„La insistența Asociației „Agrocereale” și a președintelui Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea, se lucrează pentru soluționarea problemei. Unul din cele patru vapoare urmează a fi deblocat pe parcursul zilei de astăzi sau mâine. Situația celorlalte trei rămâne incertă”, a adăugat președintele Asociației „Agrocereale”.
 
Solicitat de IPN să comenteze situația, Radu Musteața, directorul general al ANSA, a spus că este în ședință și nu poate vorbi.
 
Sursa: https://www.ipn.md/

PATRU VAPOARE CU PORUMB MOLDOVENESC BLOCATE ÎN PORTURILE DIN TURCIA. Care este motivul

PATRU VAPOARE CU PORUMB MOLDOVENESC BLOCATE ÎN PORTURILE DIN TURCIA

Care este motivul

PATRU VAPOARE CU PORUMB MOLDOVENESC BLOCATE ÎN PORTURILE DIN TURCIA. Care este motivul

loading ...