PESCUITULUI SPORTIV, AMATOR ȘI DE AGREMENT AR PUTEA FI INTERZIS PENTRU DOUĂ LUNI

01 apr 2022
Pescuitul ar putea să fie interzis în mai multe surse de apă din țară pentru 62 de zile, în perioada 15 aprilie-15 iunie. Prohibiția este prevăzută într-un proiect de ordin al Agenției de Mediu și urmează a fi supus consultărilor publice. Scopul proiectului este de a proteja resursele biologice acvatice în obiectivele acvatice piscicole naturale, prin interdicţia pescuitului sportiv, amator și de agrement în perioada de reproducere a hidrobionților, transmite AGROMEDIA, cu referire la ECOPRESA.md.

Astfel, pescuitul ar putea fi interzis în următoarele obiective acvatice piscicole naturale:
– în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la orașul Camenca, în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc;
– în lacul de acumulare Dubăsari;
– în lacul Cahul;
– în râul Prut de la intersecţia lui cu frontiera de nord a Republicii Moldovacu Ucraina până la satul Teţcani, pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stânca până la satul Giurgiuleşti;
– în lacul de acumulare Costeşti-Stânca;
– în bălțile Manta;

De asemenea, se interzice pescuitul pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bîc şi Botna, afluenți ai fluviului Nistru, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele; pe râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăţ, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nîrnova, Lăpuşna, Sarata, Tigheci, afluenți ai râului Prut, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele și pe râurile Cogîlnic, Cahul, Ialpug, cu excepția obiectivelor acvatice artificiale construite pe ele.

Totodată, proiectul prevede interzicerea pescuitului pe tot parcursul anului în zonele obiectivelor acvatice piscicole naturale, stipulate în art.40 alin. (1) din Legea privind fondul piscicol, pescuitul şi piscicultura.

Prohibiția îi vizează pe pescarii care dețin permise de pescuit sportiv, amator și de agrement.
 
loading ...