PIAȚA INTERNĂ A ULEIULUI DE FLOAREA-SOARELUI ESTE ASIGURATĂ

09 mar 2022
 
În legătură cu situația tensionată din regiune, în ultimele zile, apar tot mai multe informații despre posibilele stopări de aprovizionare cu produse alimentare, inclusiv uleiul de floarea-soarelui. În acest sens, grupul de companii TRANS OIL, care administrează cele trei mari fabrici de producere a uleiului de floarea-soarelui în Republica Moldova – FLOAREA SOARELUI SA (Bălți), TRANS OIL REFINERY SRL (Ceadîr-Lunga) și în plină lansare DANUBE OIL SRL (Giurgiulești) neagă posibilele stopări.
 
Fabrica DANUBE OIL localizată în zona economică liberă a portului Giurgiulești, își va începe activitatea la 15 martie anul curent. Pășind într-o etapă complet nouă de dezvoltare a industriei de producere a uleiurilor și a grăsimilor - cele mai moderne echipamente de la lideri mondiali și tehnologii inovatoare vor duce la o mai mare competitivitate a acestei direcții a industriei alimentare din țara, dar și din regiunea Mării Negre. Capacitatea de prelucrare a noii fabrici constituie 750 de tone pe zi, iar potențialul de procesare cumulativ a fabricilor holdingului ajungând la 2 350 de tone de floarea-soarelui zilnic, cca 1 100 de tone de ulei.
 
Stella Ostrovețchi, directorul general FLOAREA SOARELUI SA, a declarat că întreprinderea garantează aprovizionarea completă a pieței interne a Republicii Moldova cu ulei de floarea-soarelui, pentru întreaga perioadă, până la noua recoltă 2022. Chiar și în condițiile de creștere a consumului de ulei asociat cu fluxul de persoane în țară, precum și cu formarea proviziilor de către populație, rezervele de materie primă a holdingului TRANS-OIL pot acoperi cererea emergentă.
 
Mai mult, dacă este necesar, înlocuirea completă a importului de ulei, întreaga republică poate fi aprovizionată cu ulei de floarea-soarelui produs autohton. Doamna Ostrovețchi a mai menționat, că este nevoie doar de 5 % din întreaga capacitatea de producere a fabricilor holdingului TRANS-OIL pentru a asigura pe deplin nevoile pieței interne. Prioritatea absolută fiind furnizarea stabilă pe piața internă a uleiului de floarea-soarelui.


 

PIAȚA INTERNĂ A ULEIULUI DE FLOAREA-SOARELUI ESTE ASIGURATĂ

PIAȚA INTERNĂ A ULEIULUI DE FLOAREA-SOARELUI ESTE ASIGURATĂ

PIAȚA INTERNĂ A ULEIULUI DE FLOAREA-SOARELUI ESTE ASIGURATĂ

loading ...