PIEȚELE DIN MOLDOVA, OBLIGATE SĂ ANGAJEZE MEDICI VETERINARI

20 jul 2022
În piețele comerciale din Moldova, vor fi angajați medici veterinari. Aceștia vor avea împuternicirea de a verifica și asigura calitatea alimentelor comercializate.

Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, în persoana dlui Radu Mustață, director general, dlui Afanasi Tarlev, director general adjunct, dlui Alexandr Manciu, director general adjunct s-a întrunit cu reprezentanţii piețelor agroalimentare din municipiul Chişinău.

Şedinţa a fost organizată cu scopul de a elucida ultimele modificări ale Legii nr.221/2007 privind activitatea sanitar-veterinară, prin care din atribuţiile Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, a fost exclusă efectuarea expertizei sanitar-veterinare pentru produse agroalimentare comercializate în pieţe.

Astfel, după prezentele modificări, operatorii din domeniul alimentar în conformitate cu art. 18 al Legii nr. 221/2007 privind activitatea sanitară-veterinară, vor angaja medici veterinari care vor asigura siguranţa şi inofensivitatea produselor alimentare plasate pe piaţă.

În cadrul  întrunirii au fost abordate mai multe subiecte privind activitatea piețelor agroalimentare, inclusiv trasabilitatea produselor alimentare plasate pe piaţă, etichetarea/marcarea produselor alimentare, condiţiile de păstrare, transportare şi comercializare a produselor alimentare.   

Totodată, conducerea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor a accentuat necesitatea de a îmbunătăţi şi moderniza condiţiile actuale de comercializare a produselor alimentare în pieţe agroalimentare.

PIEȚELE DIN MOLDOVA, OBLIGATE SĂ ANGAJEZE MEDICI VETERINARI

PIEȚELE DIN MOLDOVA, OBLIGATE SĂ ANGAJEZE MEDICI VETERINARI

PIEȚELE DIN MOLDOVA, OBLIGATE SĂ ANGAJEZE MEDICI VETERINARI

loading ...