PLOI, LAPOVIȚĂ ȘI NOPȚI CU -7 GRADE ÎN TERMOMETRE. Ce prognozează meteorologii pentru această săptămână, vedeți AICI

21 nov 2022
În unele regiuni ale țării, a venit iarna. Meteorologii anunță că în nordul țării va ninge și azi, iar de marți, se vor înregistra aproape zilnic temperaturi negative. Cerul va fi mai mult noros, va ploua în toată țara. Valorile maxime, în general, vor oscila între 0 și +7 grade Celsius, iar la mijlocul săptămânii, la Sud, vor urca și până la +13 grade Celsius. Minimele vor coborî până la -7 grade Celsius.

În jumătatea de Nord a țării, va ploua toată săptămâna. Pentru această zonă, sinopticienii anunță nopți geroase, cu temperaturi de până la -7 grade marți. În rest, minimele vor oscila între -3 și +1 grad. Ziua, se vor înregistra 0, +5 grade Celsius.

În raioanele din centrul țării, va ploua în prima jumătate a săptămânii. Aici, minimele vor înregistra valori cuprinse între -3 și +2 grade, iar marți noaptea vor și -6 grade Celsius. Ziua, mercurul din termometre va oscila între +1 și +6 grade Celsius.

La Sud, precipitații se prevăd doar pentru zilele de luni și joi. Noaptea, vor fi în medie, 0, +5 grade, cu excepția nopții de marți, pentru care prognozele anunță -5 grade Celsius. Ziua, temperaturile vor înregistra +4, +7 grade Celsius.Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, condițiile meteorologice pe parcursul perioadei în o mare parte a teritoriului țării au fost satisfăcătoare pentru creșterea și dezvoltarea culturilor de toamnă, însă, scăderea temperaturii medii zilnice a aerului spre sfârșitul săptămânii trecute va provoca încetarea vegetației la acestea (fiind în termeni apropiați față de cei obișnuiți).  

În unele raioane, predominant din sudul țării, din cauza rezervelor scăzute de umiditate productivă în sol condițiile au fost nesatisfăcătoare. Ploi slabe, iar izolat moderate, căzute la sfârșitul perioadei ușor au umezit straturile superioare ale solului.

La grâul de toamnă s-au semnalat în fond fazele răsărirea și frunza a treia, la semănăturile timpurii – înfrățirea.

Plantațiile multianuale și podgorii. Pe parcursul săptămânii la culturile pomicole și vița de vie a continuat căderea frunzelor. Condițiile meteorologice au fost în fond favorabile pentru maturizarea lemnului la culturile multianuale și vița de vie.

PLOI, LAPOVIȚĂ ȘI NOPȚI CU -7 GRADE ÎN TERMOMETRE. Ce prognozează meteorologii pentru această săptămână, vedeți AICI

PLOI, LAPOVIȚĂ ȘI NOPȚI CU -7 GRADE ÎN TERMOMETRE

Ce prognozează meteorologii pentru această săptămână, vedeți AICI

PLOI, LAPOVIȚĂ ȘI NOPȚI CU -7 GRADE ÎN TERMOMETRE. Ce prognozează meteorologii pentru această săptămână, vedeți AICI

loading ...