PLOILE DIN WEEK-END AU DISTRUS CULTURILE AGRICOLE DIN MAI MULTE RAIOANE ALE ȚĂRII

11 jun 2024
Potrivit informaţiilor IGSU, ploile și vântul puternic înregistrate în data de 8 iunie 2024 au provocat mai multe pagube în toată țara. Mai multe hectare de terenuri agricole și livezi au fost afectate în localitățile din raioanele Soroca, Edineț, Ungheni, Nisporeni și Strășeni.
 
În raionul Ungheni, satul Măcărești în urma ploilor torențiale cu grindină, au fost afectate circa 11 hectare de viță-de-vie, 12 hectare de floarea-soarelui, 10 hectare de porumb și 20 de hectare de grâu.
 
Precipitațiile cu grindină și vânt puternic au distrus circa 280 hectare de porumb în raionul Soroca. Tot aici, precipitațiile au afectat 43 hectare de livezi, circa 130 hectare de floarea-soarelui, precum și circa 80 de hectare de terenuri agricole cu semănături.
 
De asemenea, rafalele de vânt puternic au deteriorat acoperișul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca. Aici, vântul a smuls și a deteriorat circa 204 foi de ardezie, 160 m2 lambriu din lemn și 2 m3 cherestea.
 
Tot, pe data de 8 iunie, în raionul Nisporeni, în localitățile Bărboieni și Soltănești ploile torențiale cu grindină ai nimicit 24 hectare de livezi și 26 hectare de viță-de-vie.
 
Comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează în raioanele unde au fost înregistrate prejudicii pentru evaluarea pagubelor materiale.
loading ...