PNUD VA SUSȚINE PRODUCĂTORII AGRICOLI SĂ-ȘI EFICIENTIZEZE ACTIVITĂȚILE ECONOMICE. În acest sens, a fost lansat Programul de țară PNUD Moldova 2023-2027

18 nov 2022
În contextul lansării unui nou Program de țară PNUD Moldova 2023-2027, a avut loc o întrevedere a Secretarului de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare Vasile Șarban cu reprezentanta rezidentă a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Dima Al-Khatib și cu experții Oficiului Regional PNUD Robert Bernardo și Ozlem Altug.

Programul prevede acordarea asistenței țării noastre în domenii prioritare, sprijinind viziunea unei societăți cu un grad înalt de coeziune socială, incluzivă, de drept și mai rezilientă, precum și cu o calitate mai bună a vieții pentru cetățeni.

În acest context, Vasile Șarban a prezentat prioritățile majore ale ministerului în sectorul agroindustrial.

În ultimii ani, țara noastră trece prin perioade de crize multidimensionale, fapt ce a generat un șir de probleme imprevizibile inclusiv în sectorul agroindustrial și au influențat negativ evoluția economiei naționale. Agricultura este o dimensiune importantă pentru Republica Moldova și din acest motiv suntem preocupați să întreprindem o serie de măsuri pentru a susține sectorul agricol.

Avem ca scop să reabilităm sistemele de irigare, să revitalizăm sectorul zootehnic, să promovăm cultivarea culturilor furajere și respectarea asolamentului, să dezvoltăm sistemul de extensiune rurală, să sporim volumul de producție și competitivitatea produselor agricole, să punem accent pe procesare și digitalizarea proceselor tehnologice în sector, a declarat Secretarul de Stat Vasile Șarban.

În cadrul întrevederii, oficialul a menționat că un nou regulament de subvenționare în agricultură și mediul rural este în proces de elaborare, al cărui obiectiv principal este de a dezvolta capacitățile administrative ale Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură.

Totodată, avem ca prioritate aproximarea reglementărilor în domeniul agricol cu legislația Uniunii Europene. În scopul realizării tuturor dezideratelor menționate, avem nevoie de asistența partenerilor de dezvoltare și apreciem intenția PNUD de a contribui la depășirea crizelor și dezvoltarea durabilă a țării noastre, a adăugat Vasile Șarban.
 
Pe de altă parte, Dima Al-Khatib a comunicat că, PNUD va menține un rol activ în sprijinul comunității agricole și va furniza asistența necesară în acest sens. Totodată, PNUD va susține producătorii agricoli să-și eficientizeze activitățile economice prin aplicarea unor măsuri de adaptare la schimbările climatice, va oferi sprijin în digitalizarea proceselor de evidență pe segmentul agricol, va acorda asistență și expertiză instituțiilor de profil.
           

PNUD VA SUSȚINE PRODUCĂTORII AGRICOLI SĂ-ȘI EFICIENTIZEZE ACTIVITĂȚILE ECONOMICE. În acest sens, a fost lansat Programul de țară PNUD Moldova 2023-2027

PNUD VA SUSȚINE PRODUCĂTORII AGRICOLI SĂ-ȘI EFICIENTIZEZE ACTIVITĂȚILE ECONOMICE

În acest sens, a fost lansat Programul de țară PNUD Moldova 2023-2027

PNUD VA SUSȚINE PRODUCĂTORII AGRICOLI SĂ-ȘI EFICIENTIZEZE ACTIVITĂȚILE ECONOMICE. În acest sens, a fost lansat Programul de țară PNUD Moldova 2023-2027

loading ...