POLIȚIA INVESTIGHEAZĂ 3 CAZURI DE INCENDIERE A VEGETAȚIEI. Care este motivul

17 jan 2022

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) atenționează populația că arderea vegetației uscate duce la producerea incendiilor și provocarea pagubelor substanțiale.
 
Potrivit IGSU, în ultimele 48 de ore cel puțin în trei cazuri au fost suspectate persoane care au aprins pășunile și iarba uscată. Primul caz s-a produs în după amiaza zilei de 15 ianuarie, în extravilanul orașului Călărași. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:54. Conform primelor informații mai multe persoane au fost observate de localnici cum aprind terenurile utilizând făclii. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a stins cele peste 4 ha de ardere.  Cazul este cercetat de organele de drept.
 
Alte două cazuri similare au fost înregistrate în apropiere de localitatea Cucoara, Cahul, în lunca râului Prut, dar și pe traseul R1 Călărași-Ungheni. În ambele situații incendiile au fost provocate intenționat pentru a nimici vegetația uscată. Poliția investighează cazurile.
 
Potrivit IGSU, în ultimele 48 de ore salvatorii au intervenit în 136 misiuni de lichidare a focarelor de ardere în care au fost compromise   peste 400 hectare de teren.
 
Inspectoratul atenționează repetat că arderea vegetației poate duce la incendii de proporții. O simplă scânteie în condiții de umiditate redusă și vânt poate genera ardere pe suprafețe extinse, cauzând prejudicii impunătoare. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze imediat Serviciul 112.

POLIȚIA INVESTIGHEAZĂ 3 CAZURI DE INCENDIERE A VEGETAȚIEI. Care este motivul

POLIȚIA INVESTIGHEAZĂ 3 CAZURI DE INCENDIERE A VEGETAȚIEI

Care este motivul

POLIȚIA INVESTIGHEAZĂ 3 CAZURI DE INCENDIERE A VEGETAȚIEI. Care este motivul

loading ...