PRIMARUL ȘI-A TĂIAT DIN SALARIU PENTRU A PUTEA FACE MAI MULTE INVESTIȚII ÎN LOCALITATE

04 jan 2023
Pentru a mări bugetul primăriei destinat proiectelor și investițiilor în dezvoltarea localității, primarul a tăiat din salariile angajaților, inclusiv al lui. Este vorba despre primarul comunei Gura Văii din județul Bacău, România, care a decis să cofinanțeze proiectele cu bani europeni din salariu, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agrointeligența.

Cu banii economisiți, primarul vrea să facă mai multe investiții pentru comună printre care alimentarea cu apă, extinderea rețelei de apă potabilă, proiect integrat pentru înființarea rețelei de canalizare a apei menajere și modernizarea tețelei de apă potabilă, modernizare iluminat public, modernizare infrastructură rutieră, sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public, etc.

Conștient fiind de investițiile pe care le avem de cofinanțat din bugetul anului 2023 și de responsabilitatea derulării unui număr impresionant de obiective, împreună cu domnul viceprimar, am decis să renunțăm în mod voluntar la 20% din drepturile salariale lunare cuvenite, respectiv anularea sporului pentru gestionarea de fonduri europene, proiecte aprobate prin PNRR. Alături de noi, toți funcționarii publici din cadrul Primăriei vor avea salariile diminuate, între 10 %- 20% , prin stabilirea valorii coeficientului la nivelul anului 2019, respectiv 2.080 de lei și nu cea aferentă anului 2023, respectiv 3.000 de lei, a anunțat primarul Silviu Tinei pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, inițiativa a fost aprobată de Consiliul.

Implicit, în virtutea Codului Administrativ, și consilierilor locali ai comunei Gura Văii li se vor reduce indemnizațiile pentru participarea la lucrările Consiliului Local. Totodată, în cursul anului 2023, în cadrul Primăriei Gura Văii nu se vor acorda sporuri de condiții vătămătoare, sporuri de calculator ori alte tipuri de sporuri prevăzute de legi speciale dar nejustificate, a mai anunțat Silviu Tinei.
 
loading ...