PRIMĂVARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI. Meteorologii anunță temperaturi de până la +23 grade Celsius

28 mar 2022
Pe parcursul săptămânii viitoare, vremea va fi predominant frumoasă. Se va încălzi simțitor în toată țara. Cerul va fi senin, presiunea atmosferică – normală pe parcursul întregii săptămâni. Se pare că, în sfârșit, vom avea parte și de ploile atât de mult așteptate de agricultori. Temperaturile maxime vor ajunge până la + 23 de grade în partea de Sud a țării, iar cele minime vor oscila între 0 şi -3 grade Celsius.

În raioanele din nordul țării, vom avea parte de temperaturi generoase pe timp de zi, +15, +21 grade Celsius în primele cinci zile ale săptămânii, iar în weekend se va răci până la +2, +5 grade. Noaptea, temperatura aerului va crește treptat, de la -3 grade, luni, până la +10, vineri, iar sâmbătă și duminică vom avea din nou temperaturi sub zero grade. Pentru zilele de miercuri, vineri și sâmbătă meteorologii prognozează ploi.

În zona de Centru, temperaturile maxime vor oscila între +16, +22 grade Celsius în timpul săptămânii, iar în weekend mercurul din termometre va coborî până la +3 grade Celsius. Noaptea, se vor înregistra temperaturi în creștere, de la -2, până la + 11 grade Celsius. Locuitorii din raioanele din centrul țării vor avea parte de precipitații în zilele de sâmbătă și duminică.

La Sud, va fi cel mai cald, cu temperaturi de până la + 23 de grade Celsius în zilele de joi și vineri, iar duminică se va răci simțitor,  până la +4 grade Celsius. Noaptea, temperatura aerului va oscila între -1, +9 grade în primele trei zile ale săptămânii, +8, +12 grade – joi și vineri, iar în weekend se va răci până la 0 grade Celsius. Pentru sâmbătă și duminică, sinopticienii anunță ploi.În această perioadă, agricultorii pregătesc solul pentru semănăturile din grupul 2 de cereale (porumb, floarea soarelui), iar grădinarii plantează rasadurile în solarii.
 
loading ...