PROBELE DE LAPTE MATERIE PRIMĂ VOR FI PRELEVATE DIRECT DE LA CENTRELE DE COLECTARE. Programul siguranței alimentelor a fost modificat

06 sep 2022
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează despre ajustarea Programului național de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței alimentelor, compartimentul lapte materie primă.

Potrivit anunțului, în scopul unei monitorizări eficiente a indicilor de calitate a laptelui materie primă, inspectorii ANSA vor asigura prelevarea probelor de lapte materie primă de la centrele de colectare a laptelui, conform Ordinului nr. 287 din 01 septembrie 2022, aprobat de către Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, referitor la monitorizarea indicilor de calitate a laptelui materie primă.

Laptele materie primă destinat procesării/comercializării trebuie să îndeplinească criteriile de calitate cu privire la numărul total de germeni și de celule somatice, prevăzute de legislația în vigoare.

În cadrul Programului vor fi supravegheate 506 centre de colectare a laptelui materie primă, respectiv vor fi prelevate peste 3500 de probe.

ANSA monitorizează în continuu calitatea laptelui materie primă de la exploatațiile de producere a laptelui și centrele de colectare a laptelui.
loading ...