PROCESATORII LOCALI DE CARNE AU SOLICITAT MAJORAREA COTEI DE IMPORT A CĂRNII DE PORCINE

05 oct 2022
Procesatorii locali de carne au solicitat autorităților să majoreze cota de import a cărnii de porcine și să reducă taxele vamale pentru importul de carne din Uniunea Europeană. Ei argumentează că, unitățile autohtone de creștere a animalelor nu pot asigura fabricile de procesare cu cantități suficiente de carne.

Discuția a avut loc în cadrul unei vizite a ministrului agriculturii, împreună cu Secretarul de Stat Iurie Scripnic, cu directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură Diana Coșalîc, alături de reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și de alți specialiști din cadrul ministerului, la o fabrică de procesare a cărnii din Chișinău.

Vladimir Bolea a vizitat halele fabricii, unde a discutat cu administrația întreprinderii despre procesul de producere, precum și a examinat demersul tehnologic, munca angajaților antrenați și respectarea măsurilor de protecție.

În cadrul vizitei, antreprenorul a prezentat și stația de preepurare a apelor reziduale, ce a fost deschisă recent, fiind efectuate investiții proprii pentru achiziționarea tehnologiilor și utilajului.

Ulterior, în cadrul întreprinderii a avut loc un schimb de opinii și cu alte companii autohtone ce procesează carne și produc mezeluri.

Ministrul a declarat că, promovarea și susținerea producătorilor autohtoni de carne nu poate fi ignorată și că trebuie identificat mecanismul și măsurile prin care va fi asigurată majorarea volumului de producție a cărnii.

Totodată, oficialul a precizat că, va fi convocată o ședință comună cu reprezentanţii întreprinderilor de producere şi a celor de procesare, pentru a supune dezbaterilor problemele enunțate.
loading ...