R. MOLDOVA ȘI INDIA VOR SEMNA UN MEMORANDUM DE COOPERARE ÎN DOMENIUL AGRICULTURII

01 aug 2023
Republica Moldova și India vor semna un Memorandum de Înțelegere între state în domeniul agriculturii, pentru dezvoltarea unui mecanism instituțional de cooperare. Partea indusă a propus ca Guvernul moldovenesc să trimită propuneri de cooperare și în domeniul dezvoltării tehnologice.
 
Vicepremierul Vladimir Bolea a exprimat interesul Republicii Moldova pentru a efectua exportul de uleiuri vegetale în India și pentru importul de îngrășăminte și pesticide din India. Oficialul a informat că Republica Moldova este candidată pentru a deveni stat membru al UE și s-a angajat să respecte standardele UE și, prin urmare, produsele noastre sunt sigure pentru consum.
 
Discuțiile au avut loc în cadrul întâlnirii oficiale dintre Viceprim-ministrul Vladimir Bolea cu ministrul de stat al agriculturii și bunăstării fermierilor din India, Sushri Shobha Karandlaje, la New Delhi.
 
Oficialii au subliniat potențialul de creștere a comerțului bilateral cu mărfuri agricole și de consolidare a cooperării în agricultură prin schimbul de cunoștințe și tehnologie.
 
În cadrul întrevederii, directorul general al ANSA Radu Musteață a avut o discuție productivă și un schimb de informații cu omolgul său Ranjit Singh, privind controalele fitosanitare. Aceștia au agreat continuarea discuțiilor, în vederea consolidării relațiilor între cele două autorit
loading ...