REACȚIE LA PERCHEZIȚIILE CNA: „Conducerea AIPA se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor”

24 jan 2023
În urma apariției publice a informației despre perchezițiile ofițerilor CNA la mai multe reprezentanțe ale Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură din țară, AIPA vine cu precizări.

Agenția confirmă faptul că ofiţerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii au iniţiat percheziţii la domiciliile şi birourile de serviciu ale unor angajaţi ai Agenției, aceştia fiind suspectați de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va acorda tot suportul și va colabora activ cu organul de urmărire penală în partea ce ține de investigarea angajaților, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Conducerea AIPA se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității, inclusiv declară toleranța zero la actele de corupție, se arată în comunicatul AIPA.

Totodată, Agenția îndeamnă persoanele fizice și juridice să sesizeze conducerea AIPA, apelând la linia fierbinte 022 21 33 33, privitor la orice abatere admisă în procesul examinării cererilor și a petițiilor de către angajații AIPA, pentru a fi investigate în limitele prevederilor legale.

Citește și: ULTIMA ORĂ! PERCHEZIȚII LA MAI MULȚI REPREZENTANȚI AIPA, BĂNUIȚI DE ACORDAREA ILEGALĂ A SUBVENȚIILOR

Amintim că în dimineața zilei de marți, 24 ianuarie, ofițerii CNA au descins la mai multe reprezentanțe AIPA, sedii APL și agenți economici, bănuiți de implicare în scheme de corupție privind acordarea ilegală de subvenții.
loading ...