S-A DESFĂȘURAT CEA DE-A ȘASEA reuniune a membrilor Comitetului de supraveghere din cadrul Proiectului Twinning

25 feb 2022
Recent, în cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a avut loc cea de-a șasea reuniune a membrilor Comitetului de supraveghere din cadrul Proiectului Twinning "Sprijin suplimentar pentru agricultură, dezvoltare rurală și siguranța alimentară în Republica Moldova".

La eveniment au participat liderii de proiect, rezidenți ai proiectului Twinning, reprezentanți MAIA, AIPA, ANSA, dar și experți externi.
Obiectivul întrunirii a vizat revizuirea și analiza celor mai importante realizări ale părților beneficiare pe diverse componente și subcomponente din cadrul Proiectului, AIPA fiind responsabilă de implementarea subcomponentei 3.2, ce vizează abordarea LEADER în Republica Moldova și subcomponentei 3.4, ce reprezintă misiunea de audit extern pentru preacreditarea Agenției și recunoașterea acesteia la nivelul unei agenții de plăți la nivelul Uniunii Europene (UE).

La finalul întrunirii, participanții au discutat despre rezultatele Proiectului, recomandările de politici și activitățile din următoarele 6 luni.
Proiectul Twinning a demarat la 1 septembrie 2020, având ca scop acordarea asistenței tehnice instituțiilor de profil precum MAIA, AIPA și ANSA, în vederea consolidării capacităților instituționale, drept scop fiind realizarea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere cu UE.
 
loading ...