S.A. „INCOMLAC” A CUMPĂRAT FABRICILE DE LACTATE S.A. „BUCOVINA” DIN SUCEAVA ȘI FĂLTICENI

01 feb 2023
Cea mai mare fabrică de produse lactate din Moldova, Incomlac S.A., a cumpărat întreprinderea din județul Suceava, România, SC Bucovina S.A., din localitatea Șcheia, transmite AGROMEDIA, cu referire la Monitorul de Suceava.

Incomlac S.A. a achiziționat 61,2125% din acțiunile totale ale Bucovina S.A., devenind acționarul majoritar al fabricii de lactate sucevene. Astfel, SC Incomlas S.A. a cumpărat 5.920.102 acțiuni, iar ceilalți acționari ai Bucovina S.A. mai au 3.751.282 de acțiuni (38,7874 %).

După schimbarea acționariatului, au fost programate ședințe ale Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Bucovina S.A., atât pentru alegerea prin vot secret a noului consiliu de administrație, format din trei membri, aleși pe o perioadă de patru ani, cât și pentru majorarea capitalului social al companiei sucevene.

De asemenea, se propune majorarea capitalului social al Bucovina S.A. cu o sumă de aproximativ 1,47 milioane de lei, adică aproape 300.000 de euro, în vederea acoperirii pierderilor contabile raportate ale societății și realizarea unor investiții.

În ceea ce-i privește pe candidații propuși pentru funcția de administrator al SC Bucovina S.A., în vederea alegerii noului Consiliu de Administrație, pe listă se regăsesc patru nume.

Noul acționar majoritar a făcut trei propuneri pentru Consiliul de administrație, primul fiind actualul director executiv al companiei din Republica Moldova, Viorel Cibota. Acesta are vârsta de 42 de ani, are domiciliul în Republica Moldova, are specializări de economist și manager în comerț, iar din anul 2002 și până în prezent a lucrat doar în cadrul SC Incomlac S.A.. A doua propunere este Vitalie Cojuhari, în vârstă de 44 de ani, tot din Republica Moldova, membru al Consiliului de Administrație al SC Prodlacta S.A., iar a treia propunere este Elena Jardan, în vârstă de 43 de ani, din Săcele, în prezent director financiar al Prodlacta S.A..

SC Incomlac S.A. are peste 900 de angajați în Republica Moldova

De precizat că SC Bucovina S.A. este unul dintre producătorii importanți din industria alimentară din regiune. Firma a fost înființată în anul 1991 și are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, produsele S.A.le constând în principal din lapte de consum, produse proaspete, unt, înghețată, lapte praf, smântână, brânzeturi. Compania deține o fabrică de produse lactate și înghețată în comuna Șcheia, iar în orașul Fălticeni are o fabrică de lapte praf, unt și brânzeturi.

Incomlac S.A. este situată în partea de nord a Republicii Moldova, în zona industrială a oraşului Bălţi, iar baza de producție include secţia de producere a laptelui integral, secţia de producere a brânzeturilor şi produselor de brânză, secţia de producere a untului, secţia de producere a îngheţatei și secţia de producere a laptelui praf şi a laptelui concentrat. Incomlac are 930 de angajaţi, dintre care 500 sunt în sectorul de producere, 260  în sectorul comercial şi 170 se ocupă de colectarea materiei prime.
 
loading ...