SAVUREAZĂ WEEKENDUL LA FESTIVALUL „DEVIN&DEGUST”! Vezi agenda activităților din cadrul evenimentului

29 mai 2022
În acest weekend, sărbătorim împreună produsul mândriei naționale – Vinul Moldovei! Pe 29 mai, pe strada pietonală „Eugen Doga” din capitală, la festivalul „DeVin&DeGust” vei avea oportunitatea de a cunoaște valoarea Vinul Moldovei din regiunile cu Indicație Geografică Protejată, prin participarea la un șir de activități și masterclass-uri dedicate, precum și degustări specializate ținute de vinificatori și somelieri.

La ora 11:00, te invităm să fii prezent la inaugurarea oficială a evenimentului și să participi la festivitatea de înmânare a diplomelor celor care depun eforturi pentru a promova și valorifica Vinul Moldovei.

De la ora 12:30, vei avea oportunitatea de a participa la masterclass-ul de degustare a vinurilor din zona cu Indicație Geografică Protejată „Codru” și de a cunoaște vinăriile din această regiune, dar și specificul bucatelor tradiționale.

De la ora 13:45, te invităm să participi la Școala Vinului și să cunoști vinurile ce poartă caracterul expresiv al terroir-ului veritabil din zona cu Indicație Geografică Protejată „Ștefan Vodă”.

Iar pentru a savura produsul mândriei naționale din zona cu Indicație Geografică Protejată „Valul lui Traian”, de la ora 15:00, te invităm la Școala Vinului, să descoperi potențialul vitivinicol, gastronomic, turistic și cultural al fiecărei regiuni și vinurile care ne-au dus faima în toată lumea.

De la ora 16:30, ai oportunitatea de a participa la o degustați de vinuri specială, unde vei savura, prin comparație, vinuri din cele 3 regiuni cu Indicație Geogrfică Protejată – „Codru”, „Valul lui Traian” și „Ștefan Vodă”.

Pe toată durata de desfășurare a festivalului, vei avea parte și de un program artistic, unde va participa Silvia Zagoreanu și Ansamblul de Lăutari din orașul Ungheni, Ansamblul Folcloric „Cimișarii”, conducător artistic Sergiu Pleșca, dar și Ansamblul Etnofolcloric „Ștefan Vodă”.
Evenimentul va culmina cu un concert susținut de formația „Ciubul”, Tania Cerga și DJ Marcus Lawyer. 

Festivalul „DeVin & DeGust” este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociațiile de Producători  de Vinuri cu IGP „Codru”, „Ștefan Vodă și  „Valul lui Traian”. 

Alte detalii și noutăți ale evenimentului pot fi găsite aici.

Biletele pot fi procurate aici, iar oaspeții „DeVin & DeGust” vor primi un pahar reutilizabil din tritan pentru degustarea vinurilor, posibilitatea de a degusta 3 vinuri și de a participa la un masterclass.

Toți banii colectați din vânzarea biletelor vor fi donați pentru susținerea refugiaților din Ucraina. AGROMEDIA este partener media al Festivalului „DeVin & DeGust”.
 
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

ÎN CURÂND: Dublarea cantității de grâu din rezerva de stat, cheiuri temporare și un nou post vamal. Asta au promis autoritățile exportatorilor de cereale

04 jul 2022

21 DE TONE DE TUTUN – ARSE DINTR-UN FOC. Camionul care le transporta a fost cuprins de flăcări la Edineț

04 jul 2022

METEO. Încă o săptămână de foc. Când sunt prognozate ploi, AICI

04 jul 2022

MATERIAL SEMINCER ȘI FURAJE, PENTRU GOSPODĂRIILE MICI

01 jul 2022

„ACOLO UNDE NU ESTE IRIGARE, E DE PLÂNS”. Recolta de mure – grav afectată de secetă și temperaturile caniculare

01 jul 2022

SAVUREAZĂ WEEKENDUL LA FESTIVALUL „DEVIN&DEGUST”! Vezi agenda activităților din cadrul evenimentului

SAVUREAZĂ WEEKENDUL LA FESTIVALUL „DEVIN&DEGUST”! Vezi agenda activităților din cadrul evenimentului

SAVUREAZĂ WEEKENDUL LA FESTIVALUL „DEVIN&DEGUST”! Vezi agenda activităților din cadrul evenimentului

loading ...