SCANDALUL ULEIULUI CONTINUĂ. Trans-Oil cere autorităților să investigheze cazurile de comercializare a uleiul la un preț mai înalt decât 35 de lei

15 sep 2022
Grupul Trans-Oil reiterează că uzina de ulei „Floarea Soarelui” S.A. comercializează uleiul de masă Floris la preț de 29.1 lei pentru o sticlă, la poarta uzinei (TVA inclus).
 
Anunțul a fost făcut în contextul declarațiilor Prim-ministrului Natalia Gavrilița, din cadrul ședinței Guvernului Republicii Moldova din data de 14.09.2022, precum că uleiul de masă este comercializat „în regiuni” la un preț excesiv de înalt.
 
„Floarea Soarelui” S.A. informează că nu a efectuat nicio modificare a prețului, în sensul majorării acestuia și își respectă angajamentul de a plafona prețul de vânzare a uleiului Floris la nivelul indicat.
 
Ultima modificare a prețului de vânzare a uleiului Floris a avut loc în data de 26 octombrie 2021 – prețul fiind stabilit la nivel de 29.1 lei pentru o sticlă, vândută la poarta uzinei (TVA inclus).
 
„Floarea Soarelui” S.A. s-a angajat să plafoneze prețul de vânzare a uleiului Floris la nivelul de 29.1 lei pentru o sticlă – până în data de 01 septembrie 2023. Uzina de ulei respectă angajamentul luat în fața cetățenilor Republicii Moldova.
 
Grupul Trans-Oil se adresează către autoritățile Republicii Moldova să investigheze, prin organele abilitate ale statului, agenții economici care încalcă prevederile legale și comercializează uleiul de masă Floris la un preț mai înalt decât 35 de lei pentru o sticlă vândută la raft (TVA inclus) (preț calculat în baza prevederilor Dispoziției nr. 21 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova din data de 18 mai 2022).

Sursa: Trans-Oil Moldova
loading ...