SE SCUMPESC. Prețurile la carburanți sunt în continuă creștere. Limitele stabilite de ANRE

25 jan 2022
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon, valabile pentru miercuri, 26 ianuarie. Benzina va fi mai scumpă cu 8 bani, iar motorina cu 7 bani. 

Benzina va ajunge să coste, la pompă, 22 de lei și 76 de bani litrul. Un litru de motorină va costa până la 19 lei și 75 de bani. 
ANRE precizează că prețurile majorate se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate. 

Tarifele plafon sunt stabilite de ANRE în baza unei metodologii de calcul care a intrat în vigoare în data de 1 iulie, după ce mai multe prevederi din legea produselor petroliere au fost modificate. 

Mai exact, în document a fost indicat că agenția stabilește tariful maxim, iar agenții economici nu au voie să depășească suma indicată.
La stabilirea prețului plafon, ANRE ține cont de mai mulți factori, inclusiv valoarea medie a cotațiilor la bursele internaționale, rata medie de schimb valutar raportat la dolar, dar și marja comercială adăugată la vânzarea cu amănuntul a produselor petroliere. Toate acestea se iau în calcul pentru ultimele 14 zile. În formulă se regăsesc și cota accizelor sau taxa pe valoare adăugată.

sursa:tv8.md
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

„ȘEF” LA STUPINĂ DE LA 12 ANI. A promis că va fi cel mai bun apicultor pentru albinele moștenite de la tata și s-a ținut de cuvânt

01 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

SEMĂNATUL DIRECT, BENZILE INTERCALATE ȘI CELE ÎMBURUIENATE. Lucrări ce asigură reducerea semnificativă a organismelor dăunătoare în câmp

30 jun 2022

ACCES ÎN MARKETURI PENTRU MICII PRODUCĂTORI. Vor fi protejați prin lege de practicile comerciale neloiale

30 jun 2022

A ÎNCEPUT SEZONUL COACĂZEI NEGRE. Fermier: „Avem roadă bună, dar nu avem cu cine o recolta”. Cu cât se vând pomușoarele, AICI

30 jun 2022

TÂRGUL LOCURILOR DE MUNCĂ LA CHIȘINĂU. Oferte avantajoase, în pas cu tendințele pieței muncii

30 jun 2022

ANSA – DA, PRODUCĂTORUL – BA. Carolina Linte: „Ceea ce face ANSA astăzi este o mimare a așa numitor activități”

29 jun 2022

SE SCUMPESC. Prețurile la carburanți sunt în continuă creștere. Limitele stabilite de ANRE

SE SCUMPESC

Prețurile la carburanți sunt în continuă creștere

Limitele stabilite de ANRE

SE SCUMPESC. Prețurile la carburanți sunt în continuă creștere. Limitele stabilite de ANRE

loading ...