TEMPERATURI RĂCOROASE, DAR CONFORTABILE PE ÎNTREG TERITORIUL ȚĂRII. Meteo, AICI

05 sep 2022
Avem parte de un început de septembrie cu temperaturi răcoroase, dar confortabile, soare și timp frumos. Săptămâna aceasta ne vom bucura de vreme bună, cu +21, +24 de grade în termometre, ce, mai aproape de weekend, vor crește până la +26, +28 de grade Celsius. Minimele vor oscila între +18, +18 grade, fiind, de asemenea, în creștere în ultimele zile din săptămână.

La Nord, ziua vom avea +19, +23 de grade, iar în weekend, și +26 de grade Celsius. Noaptea, vor fi +8, +16 grade Celsius. Sâmbătă și duminică, izolat, sunt posibile ploi slabe.

Și în raioanele din centrul țării, în weekend, se așteaptă câțiva stropi. Maximele vor oscila între +20, +27 grade Celsius, iar minimele – între +9, +17 grade.

La Sud, meteorologii nu prognozează precipitații. Aici va fi cel mai cald, temperaturile urcând până la +30 de grade Celsius în timpul zilei. Noaptea termometrul va indica +10, +18 grade Celsius.

Deși a plouat peste tot în țară, potrivit sinopticienilor, riscul de secetă hidrologică se menține. A fost prelungit Codul Galben de scurgere scăzută a râurilor până pe 6 septembrie.

Din cauza vremii caniculare cu deficit de precipitații, semnalate în decursul săptămânii, s-au menținut condiții în general nefavorabile pentru formarea roadei la culturilor agricole, precum și pentru pregătirea solului către semănatul culturilor de toamnă. Însă, acestea condiții meteorologice au fost favorabile pentru coacerea și acumularea zahărului la culturile pomicole și struguri.  
 
Culturile de primăvară. La semănăturile cu sfeclă de zahăr, a continuat creșterea rădăcinii principale.

La semănăturile cu porumb, s-a semnalat coacerea în ceară, izolat – coacerea deplină. La floarea-soarelui, în o mare parte a semănăturilor, s-a semnalat coacerea deplină, izolat au început recoltarea roadei.

Plantațiile multianuale și podgorii. Pe parcursul perioadei la culturile pomicole a continuat creșterea rodului. La piersic, soiurile timpurii de prun și măr a continuat coacerea și recoltarea roadei.

La soiurile tehnice a viței-de-vie, a început coacerea, iar la soiurile de masă s-a semnalat coacerea și recoltarea roadei.

loading ...