TRANSFORMĂ DEȘEURILE ÎN MATERIE PRIMĂ PENTRU ALT PRODUS. Start proiectului de ecologizare

09 nov 2021

80 de antreprenori au început cursul de educație antreprenorială în domeniul ecologizării afacerilor, realizat de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.
 
8 zile antreprenorii vor primi bază informațională și vor fi ghidați de către specialiști din domeniul gestionării resurselor de apă și a deșeurilor, energiei regenerabile și a managementului afacerilor verzi.
 
Organizația vine cu un chestionar pentru antreprenori, care oferă o evaluare a gradului de ecologizare a întreprinderii. Ca mai apoi antreprenorii să primească o serie de recomandări cu privire la eficientizarea utilizării resurselor, creșterea potențialului de producere, dezvoltarea competitivității pe piețe și optimizarea costurilor de producere și prestare a serviciilor.
 
Prin intermediul primei etape al programului, ÎMM va beneficia de materiale informative, consultanță, servicii de suport și formare privind identificarea soluțiilor și adoptarea acțiunilor concrete de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor, care să permită creșterea potențialului companiei de a obține o cotă mai mare pe piețe.  
 
În cadrul etapei doi, ÎMM vor beneficia de suport financiar sub formă de grant pentru implementarea acțiunilor de ecologizare privind utilizarea eficientă a resurselor, aplicarea modelelor de producție și consum durabile, introducerea eco-inovațiilor în procesele tehnologice, reducerea si gestionarea deșeurilor, prevenirea poluării și gestionarea resurselor de apă, etc.
 
Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii este implementat de către ODIMM în scopul promovării, susținerii și dezvoltării capacităților ÎMM pentru a adopta practici de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor.
 
Sursa: ODIMM
loading ...