UN LOT DE 46 DE AUTOMOBILE A FOST TRANSMIS ASTĂZI, ÎN GESTIUNEA ANSA ȘI AIPA

19 jun 2024
Un lot de 46 de automobile a fost transmis astăzi, 19 iunie, în gestiunea ANSA, AIPA, Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare și Centrului Național de consiliere în Agricultură.

Potrivit autorităților, circumscripțiile teritoriale sanitar-veterinare ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vor avea în dotare 32 de unități de transport noi, echipate cu 64 de truse medicale pentru desfășurarea atribuțiilor de serviciu, precum și o unitate de dezinfecție și dezinsecție multifuncțională mobile.

Automobilele destinate celor de la AIPA sunt echipate cu kituri pentru medicii veterinari, instrumente de intervenție, utilaje speciale pentru acordarea ajutorului medical veterinar animalelor din gospodării, precum și utilaje pentru dezinsecție sau dezinfectare în cazul unor epidemii.„Dotarea circumscripțiilor teritoriale sanitar-veterinare cu unități de transport a fost unul din obiectivele stridente ale autorității. Acest fapt va contribui semnificativ la consolidarea capacităților instituționale și resurselor pentru desfășurarea activităților (ex. asistența medicală veterinară, activitatea de consultanță etc.) de către medicii veterinari, dar și la facilitarea accesului cetățenilor crescători de animale la serviciile veterinare minim garantate de către stat”, susțin reprezentanții ANSA.

În rezultat, se va îmbunătăți și mai mult interacțiunea cu deținătorii de animale din exploatațiile nonprofesionale – un aspect indispensabil pentru asigurarea sănătății și bunăstării animalelor, precum și facilitarea accesului produselor de origine animală pe piețele externe.

Achiziția a fost realizată cu sprijinul proiectului AGGRI – „Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură”, unul din scopurile principale fiind consolidarea sectorului agricol din Republica Moldova, prin îmbunătățirea continuă a sistemului de management al siguranței alimentelor, fortificarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și modernizarea serviciilor de medicină veterinară.

sursa: știri.md
 
loading ...