UN NOU LOT DE OUĂ, RETRAS DE PE PIAȚĂ. Persoanele care le-au cumpărat deja, le pot returna

14 feb 2023
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță despre retragerea unui nou lot de ouă de pe piață. Motivul rechemării: Nerespectarea cerințelor sanitar-veterinare privind marcarea și plasarea pe piaţă a ouălor, obţinute de la găini ouătoare pozitive la Salmonella (S.Enteritidis).

Este vorba despre ouă de la operatorul din domeniul alimentar SRL „Aviton Agro”, care, potrivit ANSA, a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a ouălor pentru consum uman, suspecte la contaminare cu Salmonella Enteritidis.Descrierea produsului:
  • Denumire produs: Ouă pentru consum uman.
  • Codul producătorului:  3MD TR 027.
  • Producător/origine:  SRL „Aviton Agro”, r. Taraclia s. Valea Perjei.
Persoanele care au achiziționat ouă de la producătorul dat sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate, în baza bunului fiscal.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate. 

Acțiunea este în desfășurare.
loading ...