VÂNĂTORII ȘI PESCARII ILEGALI, „OCHIȚI” DE IPM. Câte persoane au fost reținute și amendate într-o singură zi

12 jan 2022

Mai mulți vânători și pescari, depistați în timpul raziilor efectuate de inspectorii din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) în scopul contracarării braconajului cinegetic și piscicol, s-au ales cu amenzi și au rămas fără arme.
 
Potrivit lui Vladimir Rusu, inspector principal, Direcția control resurse cinegetice și piscicole, la 09 ianuarie curent, echipa operativă a instituției, divizată în două grupe a efectuat o razie în raioanele de centru și nord ale țării. În urma inspectării și verificării activităților de vânătoare și pescuit, au fost întocmite șase procese-verbale contravenționale și aplicate amenzi în sumă totală de 6 600 lei. A fost ridicată, în calitate de corp delict, o armă de vânătoare deținută ilegal și cinci cartușe aferente.
 
IPM relatează că în fondul productiv de vânătoare amplasat în sectorul extravilan al Primăriei Cucioaia, raionul Telenești, în jurul orelor 13:00, inspectorii de mediu au depistat un locuitor din sat care, în lipsa actelor permisive, intenționa să vâneze specii din fauna sălbatică, cu o armă de vânătoare deținută ilegal.
 
Pe numele persoanei delincvente a fost întocmit un proces-verbal contravențional, remis ulterior în instanța judiciară, fiind solicitată sancționarea pentru braconaj cu amendă în mărime de 3 000 lei plus  confiscarea armei și a munițiilor.
 
În aceeași zi, și alte două persoane care transportau produse lemnoase în lipsa actelor legale de proveniență, s-au ales cu procese-verbale în baza art. 142 alin. (2) Cod Contravențional, fiind sancționate cu amenzi a câte 900 lei.
 
În cadrul verificărilor efectuate în preajma or. Criuleni, au fost depistați și documentați doi locuitori ai capitalei care pescuiau în Nistru și nu dețineau niciun permis. Ambii s-au ales cu amenzi de 600 lei.

VÂNĂTORII ȘI PESCARII ILEGALI, „OCHIȚI” DE IPM. Câte persoane au fost reținute și amendate într-o singură zi

VÂNĂTORII ȘI PESCARII ILEGALI, „OCHIȚI” DE IPM

Câte persoane au fost reținute și amendate într-o singură zi

VÂNĂTORII ȘI PESCARII ILEGALI, „OCHIȚI” DE IPM. Câte persoane au fost reținute și amendate într-o singură zi

loading ...