VLADIMIR BOLEA: „Analizăm rambursarea sumei TVA și neaplicarea penalizărilor în cazul restanțelor la plata impozitelor”

25 aug 2022
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, împreună cu Ministerului Finanțelor pregătesc adoptarea unui șir de măsurilor de sprijinire a sectorului agroindustrial din Moldova. 

Asta a declarat ministrul, Vladimir Bolea, în cadrul unei întâlniri cu producătorii agricoli din UTA Găgăuzia.

Subiectul dialogului de la minister au fost dificultățile cu care se confruntă fermierii din cauza secetei majore.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare discută cu Ministerul Finanțelor pentru a aproba cât mai curând un set de măsuri ce ar putea ajuta sectorul agroindustrial. În acest sens, analizăm inclusiv rambursarea sumei TVA și neaplicarea penalizărilor în cazul restanțelor la plata impozitelor. Pe lângă acestea, am avut discuții cu instituțiile financiare, cu Banca Națională a Moldovei și cu furnizorii de inputuri ca să vină în întâmpinarea clienților care se confruntă cu dificultăți la onorarea obligațiilor la credite, a declarat Vladimir Bolea.

Fermierii s-au plâns că accesul limitat la apă pentru irigare a împiedicat dezvoltarea afacerilor folosind tehnologie avansată. Ministrul le-a spus că pentru intensificarea activităților producătorilor agricoli va fi elaborată o lege care să dezvolte parteneriate între fermieri și proprietarii/locatarii lacurilor de acumulare privind utilizarea apei pentru irigații.
loading ...