VLADIMIR BOLEA, ÎN VIZITĂ LA FERMIERII DIN CAHUL

12 dec 2023
Vicepremierul Vladimir Bolea și secretarul de stat Vasile Șarban se află, astăzi, la Cahul, unde au discuții cu agricultorii din regiune, care au fost afectați de secetă și au înregistrat pierderi agricole, în anul 2023.
 
Printre principalele soluții discutate s-a făcut referință la procedurile de obținere a Avizului de atestare a impedimentului justificator (Certificat de forță majoră). La acest capitol, consultarea directă a agricultorilor este oferită de Camera de Comerț si Industrie a Republicii Moldova.
 
Un alt subiect discutat pentru a face față provocărilor iminente este restructurarea accelerată a afacerilor, fiind analizate efectele pe termen scurt și lung.
 
La fel, s-a vorbit despre posibilitățile de obținere a accesului la finanțare în condiții favorabile, inclusiv prin crearea unui fond de garantare în sectorul agricol.
 

Ulterior, vicepremierul Vladimir Bolea și secretarul de stat Vasile Șarban au vizitat o fermă specializată în creșterea bovinelor pentru lapte, în localitatea Bucuria.
 
În prezent, proprietarul se confruntă cu dificultăți financiare legate de supra îndatorarea la băncile comerciale și instituțiile de micro finanțare.
Pentru a-și recăpăta stabilitatea financiară, conducerea #MAIA alături de fermier au evaluat necesitățile curente ale afacerii, au explorat direcțiile corecte și strategia potrivită de redresare financiară a afacerii.
 
Fermierul a fost informat și despre posibilitățile proiectului AGGRI, care va fi lansat săptămâna viitoare și dispune de resurse financiare pentru dezvoltarea sectorului zootehnic. Sprijinul financiar obținut prin #AIPA depășește 1 milion de lei, bani utilizați pentru rambursarea ratelor la credit, pentru procurarea animalelor și a tehnicii agricole.

 

loading ...