VLADIMIR BOLEA LA FORUMUL ECONOMIC DIN POLONIA: „Cetățenii au nevoie de alimente de înaltă calitate, suficiente și accesibile ca preț”

08 sep 2023
Viceprim-ministrul Vladimir Bolea participă, la cel de-al 32-lea Forum Economic de la Karpacz, în Polonia, alături de lideri de top, politicieni, economiști, reprezentanți ai guvernelor și personalități marcante din întreaga lume, inclusiv din domeniul agriculturii.

 Tema Forumului economic din acest an este „Noi valori pentru bătrânul continent – Europa în pragul schimbării”. Vladimir Bolea a vorbit în cadrul panelului ,,Un sector agroalimentar inovator pentru securitatea alimentară și protecția climei”, despre necesitatea optimizării proceselor de producție agricolă, ținând cont de necesitățile consumatorilor, fermierilor și procesatorilor, dar care să fie prietenoase cu mediul și să sporească cifra afacerilor.

„Cetățenii au nevoie de alimente de înaltă calitate, suficiente și accesibile ca preț. Provocarea apare atunci când vorbim despre sustenabilitatea alimentelor, mai ales din perspectiva mediului. Pe an ce trece devenim tot mai vulnerabili la schimbările climatice. Trebuie să accelerăm eforturile în identificarea soluțiilor pentru a transforma modul în care producem, prelucrăm și consumăm alimente. Dacă vom adopta cu toții o abordare responsabilă, am putea ajuta producătorii să creeze lanțuri scurte de producție, astfel încât să reducem distanța dintre producători și consumatori. În acest sens, ar trebui să explorăm și oportunitățile tehnologiilor digitale care ne-ar permite să îmbunătățim toate activitățile legate de producere și vânzări”, a menționat Vladimir Bolea.

Forumul Economic de la Karpacz este o platformă de discuții la nivel înalt care acoperă subiecte precum securitatea, energia și politica internațională. La eveniment sunt prezenți peste 5.000 de participanți din Europa, SUA, Asia și Africa.
 
loading ...