VOM EXPORTA MAI MULT ÎN ROMÂNIA? Ce spun autoritățile?

23 mar 2022
Creșterea exportului de produse agroalimentare moldovenești în rețelele comerciale din România și cooperarea în sectorul agroindustrial, despre asta au discutat ministrul agriculturii, Viorel Gherciu și membrii Asociațiilor de profil agricol din țara noastră într-o ședință cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România.

Oficialii țării noastre au vorbit despre necesitatea intensificării comerțului de producție agricolă dintre Republica Moldova și România.
Potrivit Ministerului Agriculturii, producătorii și exportatorii de fructe proaspete, de nuci, struguri de masă, de vin, produse melifere, de panificație și morărit au manifestat interes pentru realizarea unui dialog intensiv cu rețelele comerciale române.

 „În contextul situației actuale din regiune, prioritatea noastră este să identificăm piețe strategice de export, să fortificăm relațiile economice existente și să facilităm accesul produselor naționale pe rafturile din străinătate. În acest scop, țara noastră este deschisă spre organizarea unor misiuni de afaceri, a prezentărilor tematice, astfel încât să reușim dezvoltarea parteneriatelor de lungă durată cu partea română”, a declarat ministrul Viorel Gherciu.
 
Totodată, părțile au realizat un schimb de opinii cu privire la necesitățile mediului de afaceri din ambele state, la impedimentele de ordin practic și la soluțiile existente pentru realizarea eficientă a exportului de produse moldovenești.
 

VOM EXPORTA MAI MULT ÎN ROMÂNIA? Ce spun autoritățile?

VOM EXPORTA MAI MULT ÎN ROMÂNIA? Ce spun autoritățile?

VOM EXPORTA MAI MULT ÎN ROMÂNIA? Ce spun autoritățile?

loading ...