VREMEA ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ, 8-14 NOIEMBRIE. Ne așteaptă temperaturi de minus 5 grade

08 nov 2021
În săptămâna 8-14 noiembrie curent, sinopticienii prognozează timp variabil – de la +12 grade Celsius (luni, 8 noiembrie) la +7 (miercuri, 10 noiembrie). Marți vom avea +10 grade, iar joi și vineri se vor înregistra +7 grade, în timp ce în week-end vom avea cu un grad mai puțin, adică +6.
 
Noaptea tabloul meteorlogic este următorul: potrivit prognozei meteo prezentată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pe timp de noapte vom avea temperaturi între -5 și 8 grade Celsius, iar ziua mercurul din termometre va indica între 3 și 10 grade. Cerul va fi variabil, fără precipitații esențiale. O astfel de prognoză anunță meteorologii până în data de 14 noiembrie.
 

Pentru agricutori, luna noiembrie înseamnă startul perioadei de respiro, și asta pentru că muncile agricole se cam termină, iar zilele în care puteți efectua lucrări pe camp devin tot mai puține. Motivul e că solul se supraumezește, îngheață sau poate fi chiar acoperit cu zăpadă. Viticultorii ar fi bine să purceadă la îngroparea, pentru perioada de iarnă, a coardelor viței de vie la soiurile de masă și cele tehnice, care nu rezistă la temperaturile scăzute.
 
Legumicultorii mai au ceva de muncă în această perioadă, în care sfecla roșie mai poate fi recoltată, curățată de frunze și depozitată în beciuri. Varza, de altfel, se culege tot acum.
 
Dacă sunteți horticultor, atunci ați întrat în perioada în care se scurtează rădăcinile pomilor bătrâni, procedură efectuată sau toamna, sau primăvara, înainte de intrarea pomilor în vegetație.
 
 
 
 
 
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

ÎN CURÂND: Dublarea cantității de grâu din rezerva de stat, cheiuri temporare și un nou post vamal. Asta au promis autoritățile exportatorilor de cereale

04 jul 2022

21 DE TONE DE TUTUN – ARSE DINTR-UN FOC. Camionul care le transporta a fost cuprins de flăcări la Edineț

04 jul 2022

METEO. Încă o săptămână de foc. Când sunt prognozate ploi, AICI

04 jul 2022

MATERIAL SEMINCER ȘI FURAJE, PENTRU GOSPODĂRIILE MICI

01 jul 2022

„ACOLO UNDE NU ESTE IRIGARE, E DE PLÂNS”. Recolta de mure – grav afectată de secetă și temperaturile caniculare

01 jul 2022

VREMEA ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ, 8-14 NOIEMBRIE. Ne așteaptă temperaturi de minus 5 grade

VREMEA ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ, 8-14 NOIEMBRIE

Ne așteaptă temperaturi de minus 5 grade

VREMEA ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ, 8-14 NOIEMBRIE. Ne așteaptă temperaturi de minus 5 grade

loading ...