VREMEA SE MENȚINE STABILĂ ȘI CALDĂ. Săptămâna aceasta, așteptăm ploile

23 oct 2023
Intervalul de timp 23-29 octombrie va fi caracterizat de stabilitate atmosferică. Temperaturile vor fi aceleași pe tot parcursul săptămânii, menținându-se peste norma pentru această perioadă. De ploi se vor bucura doar cei din partea de Nord și Centru a țării. La Sud, precipitații nu se prevăd. Vântul va sufla slab, presiunea atmosferică – moderată. Cum va fi vremea în Moldova, vedeți mai jos.
 
La Nord, maximele zilei vor indica +18 grade Celsius. Pe parcursul nopții, vor fi +7 grade Celsius. Miercuri, joi și vineri posibil să plouă.
 
La Centru, în timpul zilei termometrele vor indica +21 de grade Celsius. În timpul nopții, minimele vor coborî până la +10 grade Celsius. Ploi sunt posibile în zilele de joi și vineri.
 
La Sud, valorile termice se vor situa ziua între 23, 24 de grade Celsius. Iar noaptea, temperatura va scădea până la +12 grade Celsius. Ploi meteorologii nu transmit.
 
În această perioadă, gospodăriile agricole finalizează de recoltat porumbul,soia și merele din soiuri târzii. În pofida secetei, fermierii seamănă grâul de toamnă.
 
Potrivit SHS, rezervele de umezeală productivă pe terenurile cu arătură de toamnă și culturi de toamnă, în stratul arabil al solului și cu adâncimea de 1 m reprezintă valori foarte joase. În multe cazuri, rezervele de umezeală productivă în sol lipsesc.
loading ...