PREVENIM ȘI COMBATEM RAPĂNUL ȘI FĂINAREA LA CULTURA DE MĂR. Embrelia ® soluția potrivită de la ADAMA

07 mai 2021

O problemă pe care mulți pomicultori o întâmpină ține de atacul diverșilor agenți patogeni ai mărului, precum făinarea mărului, rapănul mărului, focul bacterian, mumificarea fructelor, rugina mărului sau mana. Aceștia pot compromite producția de mere și, mai mult decât atât, afectează rezistența fiziologică a plantației, vigoarea și potențialul său productiv pentru anii următori.

Făinarea mărului

Făinarea se poate manifesta pe toată durata perioadei de vegetație, până la căderea frunzelor. Tratamentele încep a fi aplicate începând cu faza de dezmugurit. Primele tratamente sunt, de obicei, foarte importante pentru protecția livezii împotriva făinării. Atacuri puternice au loc însă și la sfârșitul lunii mai și începutul lui iunie. Apariția ciupercii poate fi favorizată de umiditatea ridicată (peste 80%), dar și de temperaturile ridicate. Fiind vorba de o boală periculoasă și frecventă la cultura mărului, cel mai bun mod de a combate agentul patogen rămâne tratamentul cu fungicide.

Rapănul mărului

Rapănul poate apărea încă de la începutul primăverii, atunci când temperatura este mai mare de 7 grade Celsius. Apariția sa poate fi favorizată de umiditate, mai exact de zilele în care apa rămâne timp de mai mult de nouă ore pe frunzele pomilor. Rapănul tinde să atace rapid toate organele tinere ale unui pom, fiind astfel capabil de a compromite rapid o cultură. Acordați o atenție mai sporită la bolile care pot apărea în plantații, de la primele semnale faceți tratamentele nesesare, însă prevenția rămâne a fi cea mai bună pază.Soluția pentru ambele boli este un singur produs:

Embrelia ®, fungicidul de ultimă generație, care oferă protecție performantă împotriva rapănului și a făinării, atât pe fructe, cât și pe frunze. Descoperă mai multe despre modul său de acțiune aici: https://www.adama.com/moldova/ro/crop-protection/fungicides/embrelia

MOD DE ACŢIUNE: Fungicid de ultimă generaţie care oferă protecţie performantă împotriva rapănului pe fructe şi frunze, dar şi a făinării. Produsul prezintă rezistenţă bună la ploaie, acţionând atât prin contact, cât şi sistemic local translaminar asupra tuturor stadiilor de dezvoltare ale patogenilor.

INSTRUCŢIUNI DE FOLOSIRE : Embrelia ® se aplică preventiv sau la avertizare, de la scuturatul petalelor până când fructele ating diametrul de 30-40 mm pentru infecțiile primare, fără a depăși numărul maxim de tratamente și a timpului de pauză până la recoltare.
Se recomandă utilizarea în amestec cu produse de contact cu acțiune multiplă pentru o strategie durabilă împotriva dezvoltării formelor rezistente. Rotația produsului trebuie să se facă cu substanțe active ce aparțin altor grupe chimice și nu cu produse ce au același mod de acțiune carboxamide (SDHI). Nu se recomandă mai mult de 2 tratamente consecutive cu Embrelia ®, iar aplicarea acetuia trebuie să fie preventivă și nu curativă. Timpul de pauză este de 21 de zile. Numărul total de tratamente cu Embrelia ®pe sezon nu trebuie să depășească 30% din numărul total de tratamente cu produse fungicide din aceeași grupa (SDHI).

COMPATIBILITATE: Embrelia ® este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor. Înainte de utilizare efectuați un test pe cultura respectivă.
 

PREVENIM ȘI COMBATEM RAPĂNUL ȘI FĂINAREA LA CULTURA DE MĂR. Embrelia ® soluția potrivită de la ADAMA

PREVENIM ȘI COMBATEM RAPĂNUL ȘI FĂINAREA LA CULTURA DE MĂR

Embrelia ® soluția potrivită de la ADAMA

PREVENIM ȘI COMBATEM RAPĂNUL ȘI FĂINAREA LA CULTURA DE MĂR. Embrelia ® soluția potrivită de la ADAMA

loading ...