PRODUCĂTORUL DE MIGDALE IGOR GOLBAN: “Investițiile de azi, bucură mâine”

30 mai 2020
Cu pași mici, dar siguri. Așa a început Igor Golban să dezvolte o afacere prosperă, care până nu demult era doar un vis. Investiție, dăruire și muncă asiduă, toate direcționate într-o livadă frumoasă și o fabrică de producere. Igor Golban este ambițios, activ, plin de idei, cu viziuni moderne și perspective de dezvoltare personală și profesională, pentru a-și creea un viitor asigurat acasă, în Moldova. Prin multă muncă depusă și perseverență își urmează visurile, fără echivocuri.
 “Acestă afacere cu cerere mare de export și cu interes sporit în rândurile consumatorilor locali, a făcut ca ideile odată redate pe foaie, să devină realitate. Nu am studii în agricultură, însă asta nu m-a împiedicat să-mi urmez planurile. Suprafețele livezii se extind de la an la an. Acest lucru este necesar pentru a obține performanță performanță. Am început cu livada de nuci, apoi am plantat și o livadă de migdal. Una care este mai puțin exploatată în Moldova”, a povestit Igor Golban.Livada de migdal întră în clasamentul celor mai profitabile culturi agricole ecologice din Moldova. Cultivarea migdalelor ecologice este o afacere care are mai multe avantaje: cerere în creștere atât pe piaţa locală, cât şi pe cea internațională, investiţia pentru un hectar de migdal este mai mică decât la alte culturi, plantaţia poate fi exploatată 30-40 de ani, iar perioada de răscumpărare a investiţiilor constituie în jur de 7 ani. “Am optat pentru a cultiva aceste culturi: nuca, migdalul și cătina, din simplul motiv că sunt tot mai prezente în alimantația omenirii și desigur sunt șanse mari pentru a ne dezvolta cu pași rapizi. În plus, produsele sunt certificate eco și au plus valoare de circa 30% ”, a menționat Igor Golban.
Afacerea cu produse aromate și sănătoase în sistem ecologic, atinge rezultate maxime, doar dacă este îngrijită corect. Ca și oricare alt business din agricultură, nici acesta nu este ferit de probleme.“Calamităţile naturale afectează deja în fiecare an agricultura Republicii Moldova, iar consecinţele grave aruncă în recesiune întreaga economie. Suntem nevoiți să rămânem față în față cu problemele proprii. O altă problemă ce o întâmpinăm, este forța de muncă. Și parcă nu erau suficiente, că odată cu COVID-19, ne-am pomenit cu dificultăți de realizarea a produsului finit. Încercăm să ne adaptăm și să cuprindem noi tehnici de promovare și vânzare. Platformele ce activează online ne sunt salvarea, plus paginile pe care le gestionăm cu forțele proprii, la fel, ne sunt o sursă bună de desfacere. Până la urmă, dacă ai un produs de calitate și cu un preț optim nu ai cum să nu găsești consumatorul”, a mai spus Igor Golban.

Afacerile de acest gen pot avea success doar atunci când se implică cu dăruire toată familia. Planurile lui Igor Golban nu erau văzute de apropiații lui atât de clare, precum i se arătau lui, însă cu multă ambiție și putere de a convinge, a reușit să îi facă pe toți să creadă în success. Este lăudabil faptul că producătorul Igor Golban aduce în piață locală produse ecologice, prețioase pentru sănătate. Consumatorilor nu le rămâne decât să facă alegerea corectă și să susțină producătorii locali. Împreună putem susține agricultura locală, important este să alegem alimente sănătoase și au
loading ...